Ultimele Știri

Un nou proiect de gazoduct prin România

România, Slovacia, Ungaria și Bulgaria au semnat un acord pentru construcția unui nou gazoduct, care să reducă dependența Europei Centrale de importurile de gaze din Rusia.

Noua conductă va avea 832 de kilometri lungime, între Turcia şi Slovacia. Numită neoficial Eastring, va permite circulaţia gazului în ambele sensuri, adică și dinspre Europa de Vest spre Balcani, pentru a asigura în orice moment siguranța aprivizionării. Construcția conductei va începe peste trei ani, iar capacitatea va fi de 20 de miliarde de metri cubi, adică o dată și jumătate consumul anual al României.

România şi Bulgaria au început în 2012 construcţia unui gazoduct pentru conectarea reţelelor naţionale de transport de gaze naturale, proiect estimat la 24 milioane de euro.

Interconectorul, cu o lungime de 25 de kilometri (15,4 kilometri pe teritoriul Bulgariei şi 7,5 kilometri pe teritoriul românesc), trebuia să fie finalizat în iunie 2013, însă lucrările au fost întârziate de o serie de probleme tehnice întâmpinate la construcţia gazoductului pe sub Dunăre, între localităţile Giurgiu-Ruse.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*