Ultimele Știri

Un nou plan de acțiune pentru limitarea imigrației urmează să fie adoptat de liderii UE și africani. Acesta conține 17 pagini

imigranti

Liderii UE şi africani urmează să adopte joi un plan de acţiune de 17 pagini pentru limitarea migraţiei, care enunţă zeci de iniţiative – unele mai vechi, altele noi – în vederea a ceea ce liderii consideră că este necesar să reprezinte un parteneriat în lupta împotriva sărăciei şi insecurităţii.

Uniunea Europeană le-a propus statelor africane, la summitul de la Valletta, o serie de ajutoare, un acces mai uşor la vize şi reducerea unor costuri pentru migranţii care trimit bani acasă, cerându-le în schimb ajutor în stoparea migraţiei, inclusiv să primească înapoi „imigranţii ilegali”, potrivit Mediafax.

Planul de acțiune enunţă zeci de iniţiative – unele mai vechi, altele noi – în vederea a ceea ce liderii consideră că este necesar să reprezinte un parteneriat în lupta împotriva sărăciei şi insecurităţii – care-i împing pe africani spre nordul continentului -, şi care să ofere asigurări că migraţia este un fenomen sigur şi benefic tuturor celor implicaţi, relatează Reuters, care precizează că a avut acces la acest document.

Alături de un angajament de a încheia o serie de acorduri între state UE şi ţări africane în vederea extinderii şi accelerării repatrierii în ţările de origine a „imigranţilor ilegali” africani din Europa, guvernele UE vor oferi ţărilor africane care cooperează un acces mai uşor la vize pentru cetăţenii acestora care călătoresc în Europa, inclusiv cu scopul de a munci.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*