Ultimele Știri

Un nou medicament ce creşte speranţele vindecării cancerului de piele

Administraţia Medicamentelor şi Alimentelor (FDA) din SUA a aprobat recent un nou medicament împotriva melanomului, menit să stimuleze sistemul imunitar uman. Noul medicament creşte speranţele experţilor în cancerul de piele de a trata această boală. Tratamentul împotriva acestui tip de cancer este rezultatul unei cercetări a profesorului Antoni Ribas, specialist al Şcolii de Medicină „David Geffen”, din cadrul Universităţii California din Los Angeles.

Testele de imunoterapie intravenoasă au început la sfârşitul anului 2011, fiind realizate pe un eşantion de 600 de voluntari. În fruntea echipei de 26 de medici s-a aflat Antoni Ribas, împreună observând o îmbunătăţire a stării de sănătate a unei treimi din pacienţii studiaţi după administrarea noului medicament, identificat iniţial ca MK 3475.

Antoni Ribas a declarat că „medicamentul a fost aprobat în mod accelerat pentru că are efecte benefice asupra pacienților cu melanom, care este un tip de cancer de piele cu efecte durabile.” Medicamentul a fost aprobat sub numele de Pembrolizumab şi va fi produs de concernul farmaceutic Merck sub numele de Keytruda.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*