Un nou eșec! Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică de pe un submarin

  • Adelina Mitrache
  • 9 iulie 2016
  • Externe
Kim Jong-Un

Forţele militare nord-coreene au lansat o rachetă balistică de pe submarin aflat în largul portului Sinpo, au declarat oficialii militari de la Seul.

Coreea de Nord întreprins sâmbătă a un nou test balistic, însă se pare că a fost un eşec, racheta lansată de un submarin explodând la scurt timp după decolare, au anunţat autorităţile militare de la Seul, citate de Reuters.

Lansarea rachetei a fost un succes, însă aceasta ar fi explodat ulterior în timpul zborului, la o înălţime de aproximativ 10 kilometri, potrivit agenţiei de ştiri Yonhap.

Coreea de Sud a condamnat dur acestă acţiune, criticând „comportamentul agresiv” al regimului de la Phenian.

Lansarea de rachete este o „încălcare clară a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU,” a comentat prim-ministrul japonez Shinzo Abe, citat de agenţia de ştiri Kyodo.

Autorităţile americane au anunţat că au monitorizat şi evaluat situaţia, în strânsă coordonare cu aliaţii şi partenerii săi regionali.

„Condamnăm cu fermitate testul balistic al Coreei de Nord, ce încalcă rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU, prin care se interzice în mod explicit utilizarea tehnologiei rachetelor balistice de către Coreea de Nord,” a declarat Gabrielle Price, purtătorul de cuvânt al Biroului pentru Asia de Est si Pacific, în cadrul Departamentului american de Stat.

Autorităţile de la Washington şi cele de la Seul şi-au anunţat, vineri, decizia de a instala un sistem american de apărare antirachetă pe teritoriul Coreei de Sud.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *