Un nou dosar penal pentru preşedintele PSD, Liviu Dragnea

dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a venit miercuri la DNA, pentru a fi audiat într-un dosar, el declarând la intrare că nu ştie în ce cauză şi în ce calitate a fost chemat de procurori. 

Liviu Dragnea are calitatea de suspect în dosarul soției sale, Bombonica.

Soţia lui Liviu Dragnea, Bombonica Dragnea, a fost audiată săptămâna trecută la DNA pentru a fi pusă sub acuzare într-un dosar în care este suspectată de abuz în serviciu, pentru fapte pe care le-ar fi comis când a avut o funcţie într-o instituţie publică, potrivit unor surse judiciare. Aceasta ar fi angajat două persoane într-o instituție publică, însă acestea nu au venit niciodată la muncă deși încasau un salariu.

Direcţia Naţională Anticorupţie arată, într-un comunicat de presă, Nicolae Liviu Dragnea este urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi instigare la fals intelectual, în formă continuată. 

Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.

„În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă. Această conduită infracţională a fost de natură să aducă persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite, respectiv plata drepturilor salariale în cuantum total de 91.362 lei, precum şi operarea în carnetul de muncă a vechimii în muncă corespunzătoare”, arată procurorii în ordonanţa de începere a urmăririi penale.

Preşedintele PSD a declarat, la ieşirea de la DNA, că este suspectat că a îngăduit ca, în anul 2006, două angajate de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să nu se prezinte la serviciu. Dragnea a precizat că, după ce va primi ordonanţa de începere a urmăririi penale, va discuta cu avocaţii şi va reveni la DNA pentru a da o declaraţie. 

Şi fosta soţie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, a fost recent la DNA, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, alături de foşti şefi din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Bombonica Prodana (fostă Dragnea) a fost pusă sub acuzare pentru că, în perioadele 3 martie – 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 – 1 august 2010, nu a sancţionat două subordonate încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, deşi ştia că nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului.

Liviu Dragnea este judecat de instanţa supremă în dosarul privind fraude la referendumul din 2012 pentru suspendarea fostului preşedinte Traian Băsescu. Pe 15 mai 2015, Liviu Dragnea, a fost condamnat în acest dosar la un an de închisoare cu suspendare, decizie care a fost contestată la Completul de cinci judecători al instanţei supreme. 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *