Ultimele Știri

Un nou dosar penal pentru Elena Udrea

Elena Udrea

Procurorii DNA urmăresc firul banilor spălaţi în dosarul Gala Bute, iar toate indiciile arată o parte din ei erau destinaţii finanţării PD-L, conform afirmaţiilor unor surse judiciare pentru Gazeta Sporturilor.

De curând, DNA a extins urmărirea penală pe numele Elenei Udrea pentru spălare de bani, fostul ministru fiind acuzat că a luat mita mai multe sume de bani, pe care le-a transferat la PDL Bucureşti. Astfel, această acuzare va fi disjunsă într-un nou dosar pentru că DNA vrea să atace finanţările ilegale din PD-L și să identifice noi participanți de la nivel înalt.

În noul dosar, procurorii anticorupție au audiat deja zeci de oameni care figurează că au donat bani la partid la alegerile din 2012. Unii dintre ei au recunoscut că nu au fost banii lor, ci doar li s-a indicat de către terțe persoane să se ducă la sediul PD-L și să-i depună în contabilitate.

Bazîndu-se pe mărturii din interior, procurorii au început să reconstituie o amplă rețea din care fac parte oameni de afaceri care luau banii de la stat, figuri din publicitate și oameni politici care coordonau fluxul sumelor în interesul PD-L.

”Banii murdari vărsați către politică este una dintre formele de manifestare ale mafiei, prin care ea asigura vicierea procesului electoral și, totodată, propria supraviețuire prin menținerea la butoane a acelorași personaje”, a explicat o sursă pentru Gazeta Sporturilor.

Amintim că DNA a pornit recent mai multe dosare în care cercetează finanțările negre ale partidelor PSD şi PNL. În dosarul Mită la PSD sunt judecaţi omul de afaceri Ioan Niculae şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea-Stancu, iar Hrebenciuc şi Geoană au fost audiaţi ca martori. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*