Ultimele Știri

Un nou dosar penal pentru Darius Vâlcov, ar fi luat mită şi ca ministru al Finanţelor

valcov

Darius Vâlcov este urmărit penal într-un nou dosar, pentru trafic de influenţă şi luare de mită, în perioada în care ocupa funcţiile de senator şi ministru al Finanţelor,

Potrivit DNA, în primăvara anului 2014, Darius Vâlcov a luat de la un om de afaceri 10% din valoarea unui contract având ca obiect reabilitarea reţelei de apă şi canalizare din două localităţi din judeţul Olt.

Banii urmau să fie încasaţi de societatea comercială reprezentată de un alt om de afaceri, care l-a denunţat pe Vâlcov, în urma încheierii contractului cu SC Compania de Apă Olt SA, respectiv 1,7 milioane de lei.

Fostul ministru al Finanţelor a cerut aceşti bani pentru a interveni pe lângă factori de decizie din cadrul SC Compania de Apă Olt SA, astfel încât societatea pe care o reprezenta denunţătorul să încheie acel contract şi să primească banii la timp.

„Ulterior, suspectul Vâlcov Darius Bogdan a primit de la omul de afaceri, prin intermediari, suma de suma de 1.700.000 lei, în două tranşe (în luna septembrie 2014 şi în luna februarie 2015)”, potrivit DNA.

Darius Vâlcov a fost adus, astăzi, în jurul orei prânzului, din Arestul Poliţiei Capitalei la DNA, pentru a i se aduce la cunoştinţă noile acuzaţii.

În dosar, anchetatorii efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Surse judiciare au declarat că fostul ministru al Finanţelor ar fi primit mită de la omul de afaceri Sorin Păduraru.

În acest moment, Darius Valcov să află în arest preventiv din 2 aprilie, după ce s-a aflat în arest la domiciliu din 26 martie. Senatorul demisionar este urmărit penal şi acuzat că ar fi intervenit în favoarea aceluiaşi om de afaceri în atribuirea unor contracte, în schimbul promisiunii a 20 la sută din sumele încasate.

Anchetatorii susţin că, în anul 2009, administratorul unor firme i-a propus lui Vâlcov să îi influenţeze pe factorii de decizie ai administraţiei să ajute societăţile sale să câştige nişte licitaţii pentru lucrări publice din Slatina, dar şi din oraşele Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti.

Într-un alt dosar, fostul ministru de Finanţe este suspectat că a folosit diverse informaţii obtinuţe în mandatele de primar, senator şi ministru, pentru a sprijini firme pe care le controla prin interpuşi.

Darius Valcov ar fi primit în schimb, printre altele, trei lingouri de aur, în greutate de trei kilograme, un tablou Renoir, un tablou Jean Coteau şi o pictură pe lemn semnată Aurel Acasandrei, toate fiind depozitate într-un seif, unde mai erau ascunşi 90.000 de dolari şi 1,3 milioane de lei.

Ulterior DNA a decoperit că Darius Vâlcov ascundea 101 tablouri semnate de pictori celebri, cu care intenţiona să îşi deschidă o galerie de artă.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*