Ultimele Știri

Un nou caz suspect de Ebola în România

Un bărbat de origine română, care a revenit recent în țară din Nigeria, este suspect de Ebola. El se află în prezent la un spital din Constanța și urmează să fie adus la București pentru investigații medicale.

Bărbatul în varstă de 60 de ani, care a lucrat ca marinar în Nigeria, a apelat, astăzi, la urgențe, pe motiv că are febră mare și se simte rău, după care a fost preluat de o ambulanță și transportat la un spital din Constanța, cu suspiciuni de Ebola. Pacientul urmează să fie transferat la Spitalul „Matei Balș” din Capitală, unde se vor face investigații amănunțite.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu a declarat pentru Realitatea TV, că este vorba despre „o suspiciune minoră de Ebola, pentru că Nigeria nu mai e considerat un focar; ultima suspiciune a fost infirmată în luna octombrie”.

Testele pentru Ebola se fac chiar la Institutul „Matei Balş”, unde un etaj întreg este izolat şi pregătit cu 15 paturi pentru eventualele cazuri.

Suspiciuni de Ebola au mai existat recent în Romania, când un bărbat de 33 de ani din Galați a fost adus la Spitalul „Victor Babeș” din București, însă medicii au confirmat faptul că are malarie și nu este infectat cu virisul letal, Ebola.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a publicat, ieri, ultimul bilanț al deceselor cauzate de Ebola, care este de 4.922 și 13.703 de cazuri de infecţie în cele opt ţări afectate de epidemie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*