Ultimele Știri

Un milion de mumii, descoperite în Egipt

Rămășițele unui copil mumificat în urmă cu 1500 de ani au fost descoperite într-un cimitir din Egipt alături de încă un milion de mumii.

Copilul era învelit într-o tunică, purta la gât un colier și pe ambele mâini câte o brățară. Conform cercetătorilor, copilul a murit la vârsta de 18 luni și a fost înmormântat cu deosebită dragoste.

„Există acolo o probă a faptului că s-a încercat procesul de mumificare. Creierul, degetele și limba erau foarte bine prezervate. Bijuteriile descoperite, ne fac să credem că e vorba de o fetiță”, au declarat cercetătorii.

image

Echipa americană de arheologi din cadrul Brigham Young University a făcut excavări în cimitirul Fag-el-Gamous, situat lângă o piramidă. Multe dintre mumii datează din perioada cucerii romane a Egiptului. Cercetătorii au descoperit că mumiile nu fac parte din familiile de rang înalt ale Egiptului, ci din pătura de jos, deoarece mormintele lor aveau foarte puține lucruri de uz casnic și podoabe, de asemenea nu aveau sicrie.

„Suntem foarte siguri că am descoperit un cimitir cu peste un milion de mumii. Este foarte mare și aglomerat, a declarat Kerry Muhlestein”, directorul Departamentului de Istorie Antică, din cadrul Brigham Young University.

Cele un milion de mumii descoperite în Egipt rămân un mister, deoarece satul din vecinătatea cimitirului este mult prea mic pentru a fi avut o asemenea populație.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*