Ultimele Știri

Un miliard de lei, cheltuiți fără justificare de Guvern

Cel mai recent raport al Curții de Conturi arată că Guvernul Ponta a cheltuit un miliard de lei, fără justificare. Bani proveneau din Fondul de Rezervă.

Banii din Fondul de Rezervă ar trebui cheltuiți pentru situații neprevăzute, așa cum prevede legea. Se pare că acești bani au fost folosiți pentru a suplimenta bugetele unor instituții și autorități locale.

Inspectorii Curţii de Conturi au descoperit nereguli şi la Ministerul Transporturilor. Nu mai puţin de 6 milioane de lei au fost plătite ilegal directorilor şi administratorilor unor companii din subordine, printre care TAROM, Aeroporturi Bucureşti şi CFR SA. Deşi Guvernul le limitase lefurile la şase salarii medii pe economie, aceştia nu au aplicat legea şi au încasat în continuare mii de euro pe lună.

În total, paguba găsită de inspectorii Curţii de Conturi se ridică la 1,14 miliarde de euro, cu 30% mai mare decât în 2012.

Deocamdată reprezentanții Guvernului nu au făcut declarații cu privire la aceste acuzații.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Un miliard de lei, cheltuiți fără justificare de Guvern

  1. IIn aceasta stire, este ceva straniu ! Ori este o manipulare ordinara, iar daca nu, ma intreb: In ce lume traim ? Daca exista probe clare, ale Curtii de Conturi, cum poate ramane in continuare Prim-ministrul actual ? Ce pazeste Parlamentul ? Daca este partas la aceasta frauda la vedere, mai poate functiona ? Cred ca un referendum, privind dizolvarea Parlamentului este o urgenta reala ! Sa voteze din nou electoratul Roman !

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*