Ultimele Știri

Un membru al clanului Cârpaci trimis în judecată pentru șantaj!

Unul dintre membrii cunoscutei familii de rromi din Timișoara, recunoscuți cu numele de Cârpaci, riscă mulți ani de pușcărie. Trifu Cârpaci este anchetat pentru săvârșirea infracțiunii de santaj.

Procurorii îl acuză pe Trifu Cârpaci că ar fi ameninţat, şantajat şi intimidat mai multe familii pentru a-i vinde apartamentele, contra unor sume cu mult sub preţul pieţei. Potrivit anchetatorilor, în anul 2002, Trifu Carpaci a cumpărat un apartament într-un imobil, monument istoric, din Timișoara, apartament în care, de altfel, s-a și mutat pentru a locui cu familia. Pe parcursul aniilor, până în 2007, acesta a achiziționat și alte apartamente, în același imobil. Dorind să se facă proprietar pe întreaga clădire, acesta a recurs la metode mai puțin ortodoxe pentru a convinge cele 4 familii, care nu doreau să accepte oferta lui. Cârpaci ar fi provocat inundații repetate în apartamentele sale provocând în acest fel pagube considerabile famililor care locuiau la etajele inferioare. Iar astfel el putea cumpăra apartamentele la un preț mai scăzut din cauza degradării din urma inundațiilor. 

„Încă de la mutarea sa, inculpatul Cârpaci Trifu şi-a exprimat intenţia de a cumpăra toate apartamentele din acel imobil, astfel că i-a contactat pe ceilalţi locatari, cărora le-a solicitat să-i vândă apartamentele. Pe parcursul timpului, o parte dintre deţinătorii celorlalte apartamente din imobil au dat curs ofertelor, astfel că până în anul 2007 acesta a achiziţionat mai multe apartamente din acelaşi imobil”, se arată în comunicat.

”Pentru atingerea scopului urmărit, inculpatul Cârpaci Trifu a provocat în mai multe rânduri inundații în apartamentele aflate în proprietatea sa, cu consecința infiltrării apei și provocării de degradări apartamentelor persoanelor vătămate, situate la etajele inferioare”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecatoria Timișoara.

Familia Cârpaci este una dintre cele mai cunoscute din Timișoara. Este compusă din mulți membri, iar aceștia dețin proprietăți imobiliare scumpe.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*