Un medic psihiatru a fost trimis în judecată pentru emiterea a 115 rețete false

Un medic psihiatru de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa a fost trimis în judecată după ce procurorii au descoperit că a emis 115 rețete false, pe numele unor persoane care fie nu sufereau de boli psihice, fie erau decedate. Acesta este acuzat de fals intelectual, complicitate la înşelăciune, abuz în serviciu şi complicitate la uz de fals.

Medicul Diana Lilia Bandrabur se află sub controlo judiciar și este trimis în judecată pentru că ar fi emis 115 reţete false, fiind acuzat de fals intelectual, complicitate la înşelăciune, abuz în serviciu şi complicitate la uz de fals, conform știripesurse.ro.

„În perioada 2008-2012, inculpata, în calitate de medic psihiatru în cadrul Secţiei exterioare de psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a eliberat mai multe prescripţii medicale compensate integral pentru mai mulţi pacienţi care, în realitate, nu au apelat la serviciile medicale ale medicului respectiv, nu au fost consultaţi de cea în cauză şi nu au beneficiat de medicamentele prescrise de Bandrabur Diana Lilia”, notează procurorii în rechizitoriu.

Anchetatorii mai arată că prescripţiile medicale false au fost înaintate spre decontare Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa.

„Ulterior emiterii de către medicul în cauză a prescripţiilor respective, acestea au fost înmânate reprezentanţilor farmaciilor de pe raza judeţului Constanţa, cu care medicul în speţă colabora, fie direct de către cea în cauză, fie prin intermediul altor persoane. La rândul lor, reprezentanţii farmaciilor au înaintat ulterior prescripţiile medicale false Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, alături de documentaţia aferentă, solicitând decontarea lor şi înregistrând, astfel, creşteri ale  încasărilor din vânzări.”, notează procurorii în rechizitoriu.

Medicul a eliberat rețete pe numele unor persoane care fie au un alt medic curant, fie nu suferă de boli psihice sau chiar erau decedate la data înscrisă pe reţetă.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *