Ultimele Știri

Un medic deputat îi cere primei doamne să se implice în demararea unor campanii de susţinere a femeilor violate

Deputatul UNPR, Tudor Ciuhodaru i-a transmis primei doamne a României un mesaj motivat de întâmplarea recentă, privind abuzul sexual la care a fost supusă tânăra din Vaslui. Medicul deputat consideră că este de datoria soţiei preşedintelui să se implice în campanii de susţinere a oamenilor aflaţi în dificultăţi.

Conform acestuia, Carmen Iohannis ar avea responsabilitatea de a se implica în campanii de strângere de fonduri pentru consilierea femeilor abuzate, mai ales că atât sistemul de sănătate, cât şi cel al educaţiei, sunt afectate de insuficienţa banilor.

„Cred că asta e menirea Primei Doamne a unei țări. Să se implice în ajutorarea celor care au nevoie. Cum în sistemul de sănătate, dar și în cel de educație, lipsesc cu desăvârșire banii, cred că o camapamnie de strângere de fonduri pentru consilierea femeilor abuzate fizic este foarte necesară. Îi cer Doamnei Iohannis să se implice într-o astfel de acțiune caritabilă”.

Ciuhodaru spune că va depune în parlament o lege prin care va cere ca violatorii să fie condamnați la fel ca și criminalii,adică 25 de pușcărie, conform Libertatea.

„Se vor dubla pedepsele pentru pedofilie şi pornografie infantilă chiar la 25 de ani de închisoare, ce pot creşte prin sumarea de circumstanţe agravante. Şi asta pentru că noul cod e extrem de tolerant şi reduce practic la jumatate pedepsele. Durata maximă este de 5 ani de puşcărie pentru raportul sexual cu un minor cu vârsta cuprinsă între 13 si 15 ani, 7 ani dacă minorul are vârsta mai mică de 13 ani şi tot maxim 7 ani atunci când un adult îşi foloseste autoritatea sau influenţa pentru realizarea unui act sexual cu un minor a cărui vârsta este cuprinsă între 13 şi 18 ani. Nu sunt sancţionate actul sexual şi coruperea sexuală a minorilor dacă diferenţa de vârsta nu depăşeşte 3 ani şi nu prevede nicio sancţiune atunci când actul sexual sau coruperea sexuală au drept consecinţă moartea sau sinuciderea victimei.Pedepsele ar putea fi şi mai dure dar pedeapsa cu moartea nu mai există în România”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*