Ultimele Știri

Un martor sub acoperire denunță: Tăriceanu și Teodorovici, milioane de dolari șpagă

tariceanu si teodorovici

Potrivit unui document, dar și al unui martor aflat sub protecția anonimatului, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu și Eugen Teodorovici primeau milioane de dolari șpagă, în dosarul Microsoft-EADS, astfel, o parte importantă din şpaga vehiculată pentru încheierea acestor contracte dubioase au ajuns la grei ai politicii româneşti.

Cine este martorul care a făcut denunțul?

Gabriel Marin este un personaj pe care așa l-au numit procuorii și care ar fi dat două declaraţii la DNA. Într-una dintre ele, acesta vorbește despre perioada Guvernării Tăriceanu. El le-a oferit procurorilor informații detailate, cu nume și date, despre milioanele de euro care ar fi fost destinați mituirii prim-ministrul Călin-Popescu Tăriceanu, actualului ministru de Finanțe Orlando Teodorovici, secretar de stat în Ministerul Finanțelor la acea vreme, sau a ministrului Comunicațiilor din timpul acelaiași guvernări, Karoly Borbely.

În perioada 2004-2009 Viktor Malinovwski (n.r. – director FSC Austria) împreună cu Peter Hungler (…în Deutsche Bank, apoi Credit Suisse) au desfășurat acțiunile de influențare a factorilor de decizie din Guvernul României (…). Malinowski mi-a relatat că a virat sume mari de bani cu titlu de mită în conturile altor offshore-uri deținute de diferite persoane interpuse care urmau să îl ajute în remiterea mitelor sau la cumpărarea influenței funcționarilor publici implicați din Guvernul României:

-Farley Enterprises LTD – 2.700.000 USD: ‘Viktor Malinowski mi-a declarat că firma respectivă era a lui Petru Berțeanu și Bogdan Teodorescu care urmau să plătească mitele către Călin Tăriceanu, Eugen Teodorovici, Karoly Borbely)’

-Richardson International LLC – 4.000.000 USD (ownerul firmei fiind Eva Maria (…) ‘Soția lui Peter Hungler, pentru plata mitei către Călin Tăriceanu, Eugen Teodorovici, Karoly Borbely), se arată în document.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a negat toate aceste acuzaţii.

‘În perioada 2001-2003 nu aveam funcţie în stat. În ceea ce mă priveşte, nici în 2013 nu aveam funcţie în Executiv. Al doilea lucru, am zis şi la Der Spiegel, primul ministru al unei ţări nu se implică nici în discutarea contractelor comerciale, nici în încheierea lor. Aşa e peste tot, şi în Franţa, şi în Germania, şi în România. Nu stau niciodată să fac comentarii pe bază de speculaţii, diverse alte idei care sunt vehiculate de multe ori intenţionat sau neintenţionat. Nu am să fac comentarii de acest gen’, a declarat Tăriceanu la Senat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*