Ultimele Știri

Un liceean român a fost medaliat cu aur la un concurs de știință din Turcia

Andrei Georgescu, elev în clasa a XII-a a Colegiului Național Mihai Viteazu a fost medaliat cu aur la secțiunea Life Science a competiției International Conference of Young Scientists care a avut loc la Izmir, în Turcia.

La acest concurs internațional au participat reprezentanții a 25 de țări din Asia, Africa și Europa.
Andrei Georgescu, medaliatul cu aur la secțiunea Life Science a prezentat o lucrare privind parametrii fizici ai unor micro-organisme al căror metabolism are o activitate electrochimică ce poate duce la producerea curentului electric. Andrei spune că a ales subiectul micro-organismelor ce produc energie pornind de la ideea de reciclare și de transformare a unui deșeu în ceva folositor.

“E greu de explicat dar în principal este vorba despre o energie verde si transformarea unui deșeu în ceva care poate fi folosit și într-un fel reciclat. A fost foarte interesant să văd ce idei noi au adus la lumină tineri din diferite țări și culturi”, spune Andrei. 

Andrei își dorește ca după terminarea liceului, să urmeză cursurile Facultății de Stomatologie.

Concursul ICYS a debutat în 1993 ca o inițiativă a unei universități maghiare și a Universității de Stat din Belarus. Ideea concursului este aceea de a-i provoca pe elevii de liceu cu vârsta între 14-18 ani să prezinte lucrări din sfera științelor, sub coordonarea și cu sprijinul unor cadre universitare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*