Ultimele Știri

Un hacker primește zeci de mii de dolari de la Facebook

facebook

Un hacker a fost recompensat cu 10.000 de dolari de reprezentanţii Facebook, după ce a descoperit o vulnerabilitate a reţelei de socializare. Laxman Muthiyah a raportat problema, iar Facebook a rezolvat în mai puţin de 30 de minute eroarea.

Concret, în urma unor cercetări de securitate, Laxman Muthiyah a observat că unele aplicaţii le ofereau hackerilor o cale simplă pentru accesarea şi salvarea fotografiilor care, potrivit setărilor utilizatorilor, ar fi trebuit să rămână private.

„O aplicaţie dăunătoare pe care o foloseşti poate să-ţi vadă toate pozele private în câteva secunde. După câteva minute de teste, am realizat că sistemul folosit este vulnerabil. Verifica doar proprietarul aplicaţiei care încearcă să acceseze şi nu aplicaţia ce face cererea, astfel că permite oricărei aplicaţii cu user_photos permission să îţi citească pozele de pe mobil”, a mai precizat hackerul.

După ce Muthiyah a raportat preoblema, Facebook a rezolvat în mai puţin de 30 de minute eroarea.

Aceasta nu a fost însă prima dată când hackerul a fost răsplătit de reprezentanţii companiei americane. Luna trecută, Laxman Muthiyah a primit încă 12.500 de dolari după ce a dezvăluit o metodă de a şterge albume foto de pe reţeaua de socializare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*