Ultimele Știri

Un general nord-coreean a evadat, iar autoritățile îl dădeau executat

Kim Jong-un

Un general din Coreea de Nord a profitat de participarea în cadrul unei conferinţe internaţionale de la Moscova și s-a îndreptat spre ambasada Coreii de Sud, unde a cerut azil politic.

Generalul Pak Sin Won a reușit să scape anul trecut de dictatura comunistă din Coreea de Nord datorită participării delegației nord coreene la conferința privind securitatea internațională organizată la Kremlin. După ce nu s-a reîntors în țară, regimul dictatorial de la Phenian a enunțat că generalul a fost executat cu o mitralieră.

Motivul escapadei generalului a fost instalarea terorii de către autoritățile nord-coreene, care au realizat o serie de execuții în ultima perioadă în țară, printre cei omorâți fiind și colegii săi.

Anul trecut, generalul a fost decorat cu medalia de „Erou al muncii” și a primit Ordinul pentru contribuția sa la construirea stațiunii de schi din provincia Gangwon, însă după asasinarea responsabilului din armată care a creat planul stațiunii de iarnă, Ma Wong Chun, generalul a decis să riște să evadeze.

Se știe că Pak Sin Won a lucrat ca atașat militar în Ambasada Coreii de Nord din Rusia, iar fiica sa învață la Institul de Medicină de la Moscova și este cea care l-a convins să recurgă la acest gest disperat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*