Ultimele Știri

Un general francez, ex-comandant al Legiunii Străine, a fost arestat la un miting anti-islamic

Christian Piquemal
Generalul Christian Piquemal, fost comandant în Legiunea Străină franceză, se numără printre zecile de persoane arestate în timpul protestelor împotriva islamizării  Europei.
Arestarea  sa a avut loc la un miting PEGIDA în Calais, unde au avut loc ciocniri violente cu forțele de ordine. Violențele au avut loc pe fondul anulării evenimentului de către autorități, deși a fost aprobat inițial.

Mulțimea a huiduit poliția și a fost doar un pas până evenimentul a luat o turnură violentă. Fostul comandant Christian Piquemal este foarte respectat în Franța și a condus Legiunea între anii 1994-1999.

capture-d_c3a9cran-2016-02-06-c3a0-15-39-35Piquemal, în vârstă de 75 de ani, a mobilizat oamenii în sprijinul PEGIDA, grupare care luptă împotriva islamizării Europei.

El a vorbit mulțimii și a fost citat de Le Monde: „Sunt lucruri care trebuie să fie respectate, inclusiv imnul național – Marseieza – atunci când este cântată”

El a criticat poliția pentru că nu respectă imnul național și a plâns în fața celor prezenți la eveniment.

 „Franța se află în declin. Regret că ați primit aceste ordine. Ești forțat să asculți ordinele tale, dar nu trebuie să te comporți în acest fel în domeniu.”

Piquemal a fost acuzat de „participare la o adunare ilegală care nu se dizolvă după avertisment.”  În Europa, zeci de mii de oameni au mărșăluit în 14 țări, pentru a cere stoparea politicilor pro-imigranți. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*