Ultimele Știri

Un front devenit frontieră! O nouă schimbare a granițelor în Europa

Pentru prima dată din 2008, odată cu proclamarea independenței regiunii separatiste Kosovo, în 2014, s-au schimbat din nou frontierele în Europa.

Spre deosebire de independența din Kosovo impusă Serbiei cu forța de NATO și occident, acum a avut loc anexarea Crimeei de către Rusia printr-o invazie fulger. 

Această anexare a fost realizată în urma tulburărilor politice majore din Ucraina de la începutul anului 2014. Cele trei luni de manifestații ale revoluției din Maidan, între noiembrie 2013 și februarie 2014, au fost nu numai pentru înlăturarea unui președinte – Viktor Ianukovici – ci au schimbat permanent fața țării.

GRAFIC

Sosirea la guvernare a pro-europenilor a provocat  schisma dintre Crimeea populată în mare parte de etnici ruși, zonă oferită în 1954 Republicii Socialiste Ucraina de către șeful statului sovietic Nikita Hrușciov. Referendumul din 16 martie 2014 a fost realizat sub forța armelor. Omuleții verzi care au invadat peninsula au avut grija ca rezultatul să fie cel dorit de fratele cel mare, fapt ce a dus la alipirea imediată a Crimeei la Federația Rusă.

Vladimir Putin nu s-a mulțumit doar cu Crimeea ci a căutat să destabilizeze Ucraina pentru o lungă perioadă de timp prin lansarea războiului hibrid în zonele populate de etnicii ruși din regiunea Donbas. Intervenția armatei ruse și a trupelor de voluntari ucraineni a dus la izbucnirea unui război sângeros, soldat cu moartea a peste 6000 de persoane.

Acordurile de la Minsk prezintă faptul că Ucraina renunță în mod oficial la zonele controlate de insurgenții ruși din Lugansk și Donețk. În situația de față frontul din Donbas reprezintă o nouă frontieră între Rusia și Ucraina. Lideri de la Kremlin afirmă pe surse că vor recunoaște regiunile separatiste, iar pasul următor este anexarea la Federația Rusă.

Comentarii prin Facebook

6 Comentarii on Un front devenit frontieră! O nouă schimbare a granițelor în Europa

  1. Magirescu Ionel // 7 martie 2015 at 23:21 // Răspunde

    Adrian Marinescu, te-ai informt inainte de a scrie si publica acest articol in care minti de ingheata apele? Rusia nu a anexat Crimeea ci a reanexato Crimeea apartine Rusiei din anul 1783 In i954 presedintele URSS Nikita Hrusciov, care specific ca era ucrainean, din considerente geografice a dat spre administrare, Peninsula Crimeea, Ucrainei. Nu a fost incheian nici un document oficial si nici un tratat. Insa URSS a pastrat portul Sevastopol in care este amarata flota rusa de razboi a Marii Negre. In luna martie 2014 nave de razboi americane au ancorat in Marea Neagra. In Ucraina era o situtie destul de tulbure. In consecinta Crimeea a hotarat realipirea la Rusia. S-a organizat un referendum in urma caruia populatia majoritara de etnie rusa din Crimeea, a votat in proportie de peste 90%in favoarea realipirii Crimeeii la Rusia Asta este adevarul. Tu fiind obiedient Americii de ce minti? Ce omuleti verzi visezi. De ce armata ucraineana nu s-a opus reanexarii Crimeii de catre Rusia? Din cauza ca erau constienti ca Rusia are tot dreptul de asi lua Crimeia inapoi. Iar cu privire la cele doua regiuni din Estul Ucrainei Donetk si Lugansk si acestea istoric apartine Rusiei. O concluzie pentru toti instigatorii si manipulatorii pro americani: Daca nu-si bagau coada americanii, rusii nu ar fi reanexat Crimeea si nici razboiul din Donbas nu ar mai fi avut loc. Trebuie sa fii fair play si sa recunosti ca acesta este adevarul.

  2. Cum o fi mai bine ca cetatean roman patriot si nu javra jegoasa , lingau al lui putin? Sa fii proamerican, sau sa sustii un criminal odios , un al doilea Hitler!!Cine minte, jepatule, autorul articolului, sau o javra ca tine??Tradatoru dreq!!Esti pe lista de plata a lu Putin??In ce calitate faci tu propaganda Rusiei??Tu minti, jigodie!!Lingaule!!Bou dreq prost, care vii cu argumente de kkt, parca e treaba ta!!

  3. !Militar comunist imputit care ai servit Rusia si o faci incontinuare cu credinta, libidinosule…Hrusciov dadea Crimeea pe vorbe??Asa se da un teritoriu??Fara acte??Esti tampit??Realizezi ce spui, dobitocule!!De unde stii tu, de la Putin??Sau ai fost acolo cand s-a dat Crimeea??Pe o strangere de mana??Realizezi cat esti de prost??Bineinteles ca nu..

  4. ma_kc_p_base // 8 martie 2015 at 14:50 // Răspunde

    mike, esti o rusine chiar si pentru nevertebrate! iti place sa lingi paraii cu care se sterg la cur americanii? linge-i in continuare ca o faci bine! Long Live Mother Russia! In Putin We Trust!

  5. Si eu ma kk pe ma-ta de jegos..sa-i sugi pla lu Putin,jegosule..Sa ma pish pe tot neamu lu ma-ta de kgbisti imputiti.

  6. Magirescu ionel are dreptate conform istoriei…..poate nu 90%…….dar 70% din populatia din Crimeia nu erau deacord cu politica si coruptia din Ukraina si au preferat alipirea la Rusia. Peste 85% doreau Crimeia independenta……. Iar voi care comentati aici in nestiinta de cauza,precum si cine a scris articolul sunteti retardati cu acte in regula.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*