Ultimele Știri

Un film românesc a fost premiat la Festivalul de Film de la Cannes

Scurtmetrajul românesc „Ramona” a fost premiat Festivalul de Film de la Cannes. Scurtmetrajul independent a câștigat ”Premiul CANAL +” în cadrul secțiunii ”Semaine de la Critique”.

Acest premiu este acordat regizorilor care se află la început de carieră. Fost critic de film, Andrei Creţulescu a mărturisit că a fost copleşit de recenziile pozitive pe care filmul său le-a primit.

Sunt foarte emoţionat, sunt foarte recunoscător prietenilor mei alături de care am făcut acest scurt metraj. Actorii, întreaga echipă sunt nişte oameni formidabili şi care au fost alături de mine de la bun început şi mă bucur foarte mult pentru ei cred că meritau acest lucru. Este o chestie care mă onorează infinit. O asemenea recunoaştere din partea unor critici de film mi se pare extraordinară tocmai pentru că pentru 20 de ani cu asta m-am ocupat”, a spus regizorul Andrei Creţulescu.

Violent, stilizat şi fără dialoguri, „Ramona” încheie trilogia „impromptu” realizată de Andrei Creţulescu, care mai cuprinde scurtmetrajele „Bad Penny” (2013) şi „Kowalski” (2014). Din distribuţie fac parte aceiaşi actori Rodica Lazăr, Dorian Boguţă, Andi Vasluianu, Şerban Pavlu, cărora li se adaugă Ana Ularu.

Scenariul a fost scris de Andrei Creţulescu, imaginea poartă semnătura lui Andrei Butică, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuţiu, scenografia, de Mălina Ionescu, iar de sound design sunt responsabili Alex Dumitru şi Marius Leftărache.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*