Un europarlamentar ungar propune aşezarea de capete de porc la graniță, pentru a-i ține departe pe refugiați

  • Nicoleta Ungureanu
  • 22 august 2016
  • Externe

Un europarlamentar a provocat numeroase controverse pe Twitter după ce a propus așezarea de capete de porc pe gardul pe care Ungaria l-a ridicat împotriva migranților, pentru a-i descuraja pe aceștia să încerce să mai treacă granițele țării.

Este vorba despre Gyorgy Schopflin, fost angajat al BBC şi profesor la Londra, din 2004 eurodeputat din partea formaţiunii conservatoare Fidesz a premierului Viktor Orban.

Andrew Stroehlein, director media al Human Rights Watch de la Bruxelles, a preluat pe Twitter un articol din Washington Post şi fotografii care arătau sfecle sculptate în formă de capete umane, înălţate de-a lungul gardului de la frontiera de sud a Ungariei, la care a adăugat: ”Refugiaţii fug de război şi tortură, Ungarie. Capetele tale din sfeclă nu îi vor descuraja”.

Gyorgy Schopflin i-a replica activistului: ”Posibil să fie aşa. Imaginile cu oameni sunt haram”, a scris el, făcând referire la interdicţii din Islam.

”Dar sunt de acord, capetele de porc i-ar descuraja mai eficient”, a adăugat eurodeputatul ungar.

Stroehlein a venit însă cu un răspuns prompt: ”Un membru al PE care împroaşcă asemenea mizerie xenofobă… Sunteţi o ruşine pentru Ungaria, pentru Europa şi pentru omenire”, a scris el.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *