Ultimele Știri

FOTO: Un elicopter SMURD s-a prăbușit în lacul Siutghiol

Elicopterul care s-a prăbușit în lacul Siutghiol  aparține SMURD Constanța. Echipajul s-ar fi aruncat în lac înainte de prăbușirea elicopterului. 

Doua apeluri la 112 au anunțat, luni după-amiază, că un elicopter SMURD s-ar fi prăbușit în Lacul Siutghiol, din județul Constanța, iar la fața locului au fost trimise echipaje de pompieri, Ambulanță, Poliție și scafandri.

Potrivit primelor informații, la bordul elicopterului s-ar fi aflat 4 persoane, un pilot, un copilot, un medic și o asistentă. Echipajul preluase un pacient, o bătrână de 80 de ani, din Tulcea pe care l-au adus cu bine la Constanța. Zborul era unul de întoarcere acasă. 

Mai multe echipe de pompieri și de scafandrii îi caută în lacul Siutghiol.

Una dintre victime a fost transportată spre mal, medicii încercând să o resusciteze în barcă. Potrivit dr. Ionuț Cealera – director medical Ambulanța Constanța – doar unul dintre pasagerii elicopterului a fost salvat până acum, ceilalți trei fiind căutați în continuare cu scafandri și bărci. 

Femeia scoasă din apele Lacului Siutghiol A FOST SALVATĂ. Este vorba despre medicul Laura Vizireanu, din cadrul Unității de Primiri Urgențe a SJ Constanța. Medicii anunță că i-a revenit pulsul. Laura Vizireanu este mama unui băiețel în vârstă de 4 ani.

Un alt membru al personalului medical – asistenta aflată în elicopter – are 38 de ani și este însărcinată, afirmă prietenul acesteia. Bărbatul a spus că femeia îi dăduse un mesaj pe telefon în care îi spunea că se află în elicopter și se îndreaptă spre Aeroporul Kogălniceanu.

 

La ora 21:00 a fost scoasă din apă prima victimă la circa cinci ore de la producerea accidentului. Este voba despre copilotul aeronavei. Medicii continuă manevrele de resuscitare. Se pare că victima se află în stop cardio-respirator.

Căutările pentru găsirea tuturor membrilor echipajului elicopterului continuă, acționându-se cu nouă ambarcațiuni de diferite tipuri cu mijloace de iluminat subacvatice și de suprafață, având la bord echipe de scafandri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (din cadrul Ministerului Afacerilor Interne) și ai Ministerului Apărării Naționale. Precizăm că în conformitate cu procedurile de căutare, în zona de acțiune a scafandrilor sunt folosite ambarcațiuni cu vâsle, pentru a evita producerea unor accidente în condiții de vizibilitate scăzută„, se arată în comunicatul MAI.

 

un-elicopter-s-a-prabusit-in-lacul-siutghiol-112695

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*