Ultimele Știri

Un elicopter ce aparține unei companii din Moldova, capturat de Statul Islamic | Trei persoane au fost omorâte

elicopter moldova

Autoritatea Aeronautică Civilă anunță oficial despre capturarea elicopterului din Moldova. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a dat instrucțiuni Misiunii Permanente a Republicii Moldova pe lângă ONU să obțină, în regim de urgență, de la Misiunea ONU de menținere a păcii în Afganistan, informații oficiale cu privire la cei trei cetățeni moldoveni, membri ai echipajului elicopterului capturat în această țară.

Despre actiunile intreprinse opinia publica va fi informata ulterior. Potrivit sursei citate, echipajul elicopterului era format din trei piloți, toti cetățeni moldoveni și alți 18 pasageri militari din Afganistan. Un moldovean și trei cetăţenii afgani au murit.

Potrivit datelor preliminare, elicopterul se afla în Afganistan pentru a participa la misiuni de pacificare sub egida ONU.

Astfel pe data de 24 noiembrie 2015, la orele 10:57 UTC, elicopterul companiei aeriene VALAN MI17-1V, număr de înmatriculare ER-MGM în timpul operării cursei Mazari-Sharif (OAMS) – Camp Shaheen – Maymene în Afganistan a efectuat o aterizare de urgenţă la 25 km nord de Maymene.

La bordul elicopterului se aflau trei membri ai echipajului şi 18 pasageri. La moment Autoritatea Aeronautică Civilă nu deţine alte informaţii.

 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*