Ultimele Știri

Un doctor sirian a făcut 100.000 de dolari într-o lună din traficul cu refugiați

Abu Mahmoud a fost până mai ieri doctor în Aleppo, însă acum este mai bogat ca niciodată după ce a început să se ocupe cu traficul de imigranți, activitate ce i-a adus 100.000 de dolari, potrivit The Telegraph.

Pare incredibil ca un medic să ajungă să se ocupe de o astfel de activitate, însă așa cum specifică și publicația, războiul din Siria schimbă oamenii, și îi poate transforma destul de ușor din oameni normali, în infractori sau chiar criminali.  Abu Mahmoud a început să fie căutat pentru că trata activiști și rebeli, după ce în anul 2012, rebelii au cucerit jumătate din orașul Aleppo. Acesta era vânat de ambele tabere, fiind pe de o parte considerat în slujba regimului Assad, de către rebeli, iar pe de altă parte, era căutat de forțele guvernamentale pentru că trata activiști și rebeli.

Astfel a ajuns să fugă în Turcia, unde a cumpărat locuri într-o barcă alături de un prieten și doi veri. Barca s-a scufundat, iar acesta a văzut cu ochii săi cum mai mulți copii și femei s-au înecat. El și verii săi au supraviețuit 11 ore în apă, până să fie salvați. A încercat din nou să ajungă în Turcia, astfel că a învățat traseele și oamenii de legătură ai traficanților de refugiați.

Acesta a transportat 9000 de oameni în Italia și Grecia în ultimii doi ani „fără ca unul singur să se înece sau să moară”.  Nu lucrează singur, ci are 15 angajati care-i găsesc clienți în Turcia. Condusul bărcilor este făcut de mafia turcească căreia îi plătește 850 de dolari din cei 1100 pe care îi cere de la fiecare refugiat transportat. 

Să ajungi în Grecia costă 1.100 de dolari de refugiat, Germania poate ajunge la 2000 de euro, iar Suedia și Norvegia, la 3000-4000 de euro, declară acesta pentru The Telegraph.

„Vreau să transmit asta Uniunii Europene. Refugiații vor ajunge în Europa, în țările voastre, chiar dacă închideți granițele. Vor săpa tunele dacă este necesar. De ce nu preiau refugiații prin ONU? De ce-i lasă pe oameni să apeleze la mafie? Să-i lase să ajunga legal în țările voastre!  De ce le permit să-și pună viețile în pericol? Mulți oameni sunt acum hrană pentru pești”, povestește el.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*