Un deţinut a scrijelit un slogan al Statului Islamic pe capul colegului său de celulă

  • Adelina Mitrache
  • 11 aprilie 2016
  • Externe
stat islamic

Un deţinut care susţine Statul Islamic a scrijelit cu un cuţit, pe capul unui coleg de celulă, un slogan jihadist, relatează BBC News, care precizează că incidentul a avut loc într-un penitenciar din vestul Australiei.

Potrivit presei, agresorul, închis în penitenciarul din Kempsey, în New South Wales, Australia a scris “e4e”, adică “an eye for an eye” (“ochi pentru ochi”), frază devenită o adevărată mantra a Statului Islamic.

Autorităţile au demarat o anchetă pentru a stabili de ce atacatorul, un adolescent în vârstă de 18 ani considerat infractor de mare risc, a fost repartizat în aceeaşi celulă cu un deţinut de drept comun în vârstă de 40 de ani.

Potrivit presei, adolescentul se numeşte Bourhan Hraichie şi a fost condamnat pentru furt cu circumstanţe agravante, dar informaţia nu a fost confirmată oficial.

Directorul penitenciarului a fost suspendat din funcţie până la finalizarea anchetei.

“Este o faptă îngrozitoare, nu foarte deosebită de tortură”, a declarat şeful Sindicatului Gardienilor de Penitenciar din Australia, Steve McMahon. Potrivit lui, cei doi deţinuţi nu ar fi trebuit să fie plasaţi în aceeaşi celulă – “un eşec al celor aflaţi în poziţii de responsabilitate”.

Victima a fost internată în stare critică, dar în prezent este stabil, potrivit unui purtător de cuvânt al spitalului.

Atacatorul a fost inculpat şi va compărea în instanţă la 23 mai.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *