Ultimele Știri

Un deputat face apel la Iohannis să retrimită în Parlament legea finanţării partidelor

Deputatul UDMR Szabo Odon a făcut un apel la preşedintele Klaus Iohannis să nu promulge noua lege a finanţării partidelor politice şi să o retrimită, pentru o dezbatere mai aprofundată, în Parlament.

Potrivit unui comunicat remis după o conferinţă de presă, parlamentarul bihorean consideră că forma în care această lege a trecut de Parlament este ‘consecinţa unei abordări populiste, care a iscat prevederi ciudate’.

”Una dintre acestea este cuprinsă în art. 5 pct. 9 al legii, care interzice acceptarea, sub orice formă, directă sau indirectă, de către partidele politice, a donaţiilor de bunuri materiale, sume de bani sau prestări de servicii gratuite, făcute cu scopul evident de a obţine un avantaj politic sau economic. Era de-a dreptul absurd. E de la sine înţeles că orice partid urmăreşte ca, prin campania electorală, să obţină tocmai un anumit avantaj politic.”, afirmă Szabo Odon.

Legea limitează drastic cheltuielile pe care candidaţii şi partidele le pot face în campanie, Szabo Odon se teme că există riscul ca, mai ales în mediul rural, campania electorală să dispară cu desăvârşire, privând astfel candidaţii de dreptul lor de a îi informa pe alegători de posibilitatea de a alege în deplină cunoştinţă de cauză.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*