Ultimele Știri

Un deputat britanic face declarații jignitoare la adresa românilor: „Nu sunt în stare să utilizeze telefoane mobile, dar sunt buni la culesul căpşunilor”

Un deputat conservator eurosceptic britanic, Owen Paterson, face declarații jignitoare la adresa imigranților români și bulgari. Acesta spune despre ei că „poate nu sunt în stare să utilizeze telefoane mobile, dar sunt buni la culesul căpşunilor”, menționând că britanicii nu ar face această muncă.

Prezent la o conferinţă pe tema Brexit organizată de grupul eurosceptic Leave Means Leave la sediul Partidului Conservator din Birmingham, deputatul, fost secretar de stat în Ministerul britanic al Agriculturii în Guvernul David Cameron, a vorbit despre munca pe care o depun românii și bulgarii.

„Cei mai supăraţi oameni pe care i-am întâlnit la Defra (n.red. -Departamentul pentru Mediu, Alimentaţie şi Afaceri Rurale) erau cultivatori de fructe şi legume afectaţi de neaplicarea Sistemului pentru sezonieri în agricultură care le permitea bulgarilor şi românilor să beneficieze de cazare şi mâncare pentru o perioadă limitată, în timpul sezonului, după care să revină în ţările lor. Este vorba de o activitate lucrativă calificată: te trezeşti, culegi căpşuni, nu ai voie să îi striveşti. Poate că (românii şi bulgarii – n.red.) nu sunt în stare să utilizeze telefoane mobile, dar sunt buni la culesul căpşunilor; britanicii noştri nu ar face-o”, a declarat deputatul Owen Paterson, citat de site-ul BuzzFeed.com.

Deputatul conservator Owen Paterson este unul dintre politicienii care susţin un „Brexit dur”, o separare cât mai mare a Marii Britanii de Uniunea Europeană după ieşirea ţării din Blocul comunitar, conform Mediafax.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*