Ultimele Știri

Un cunoscut politician, aflat în pușcărie, a intrat în greva foamei

A fost unul dintre cei mai puternici politicieni, însă pușcăria este patimă grea după cum știm pentru orice om politic. Fostul premier al Republicii Moldova,Vlad Filat, aflat în prezent, în Penitenciarul nr.13,  a intrat în greva foamei începând cu ziua de astăzi, 30 noiembrie, în semn de protest față de acțiunile întreprinse de către Procuratura Anticorupție și Administrația Penitenciarului nr.13. Anunţul a fost făcut de avocaţii acestuia.

De asemenea, avocaţii ex-premierului au ținut să menționeze că în cadrul ultimelor întâlniri cu apărătorii, deputatul Vlad Filat s-a plâns pe faptul că în privința sa sunt constant întreprinse acțiuni de intimidare, inclusiv prin intermediul deținuților din penitenciar. Acesta consideră că scopul respectivelor acțiuni ilegale din partea autorităților statului nu este altul decât demoralizarea sa.

Soţia lui Vlad Filat, jurnalista Angela Gonța, a anunţat că politicianul a fost mutat recent într-o nouă celulă,  a treia la număr, dar de data aceasta aflată în subsolul penitenciarului nr.13. Totodată, jurnalista a postat pe pagina sa de facebook fragmente din scrisorile pe care le primește de la Vlad Filat, în care politicianul afirmă că „se face totul pentru a fi distrus moral” și că săptămâna aceasta își va scrie testamentul.

„Cu riscul ca lui Vlad Filat nu doar să i se interzică să vorbească cu presa, nu doar să fie încătuşat în subsol, dar să i se confişte şi pixul şi foile, las asta aici”, a adăugat jurnalista, plasând frangmente din scrisorile primite de la soţul său. În acestea politicianul anunţă că ” săptămâna viitoare va face testamentul, în caz dacă se va întâmpla ceva cu dânsul”.

Ulterior, Igor Popa, avocatul ex-liderului PLDM Vlad Filat, a anunţat că în urma unei întâlniri cu conducerea Penitenciarului nr.13, s-a stabilit ca în termen de cel târziu luni dimineaţă să fie reparată linia de curent electric care alimenta celula politicianului, iar Vlad Filat să fie transferat în precedenta celulă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*