Ultimele Știri

Un copil în vârstă de 5 ani devine cel mai tânăr specialist IT din lume

Ayan Qureshi locuiește în Coventry, Marea Britanie și este copilul care a ajuns cel mai tânăr specialist IT din lume, la vârsta de doar 5 ani. Acesta a trecut examenul companiei Microsoft, devenind specialist certificat Microsoft.

Specialiștii IT ai companiei Microsoft nu i-au oferit șanse micuțului atunci când a intrat în sala de examinare, considerându-l mult prea mic pentru a face față tipului de întrebări pregătite în cadrul acesteia. Tatăl celui mic a fost însă insistent iar copilulului i-a fost permis să dea examenul, pe care l-a considerat a fi ”greu dar distractiv”.

Tatăl acestuia, Asim Qureshi a declarat că încă de la vârsta de 3 ani îi oferea indicații celui mic în ceea ce privește industria calculatoarelor: „De fiecare dată când îi spuneam ceva, aveam a doua zi surpriza că a reţinut aproape tot”, spune bărbatul. „Aşa că am început să îi dau tot mai multe informaţii. La vârsta aceea, prea mult calculator poate dăuna. În cazul lui Ayan, a fost o oportunitate.”

Micuțul petrece două ore pe zi învățând limbajul de programare, în laboratorul pe care l-a construit alături de tatăl său în casa din Coventry.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*