Ultimele Știri

Un copil este în comă iar alte zeci de persoane au fost intoxicate cu ciuperci otrăvitoare!

Un copil din Târgu Lăpuș a ajuns în comă la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare după ce a mâncat ciuperci culese din pădure și pregătite acasă. Peste 30 de persoane au ajuns și ele la același spital după ce au fost și ele intoxicate cu ciuperci.

Situaţia este îngrijorătoare pentru că nu mai sunt locuri în secție pentru internarea pacienţilor. Secţia de terapie intensivă este plină iar medicii au luat hotărârea să mute pacienții la și la alte secții.

„Situația este îngrijorătoare pentru că pur și simplu nu mai sunt locuri unde să îi internăm. Doamne ferește de un eveniment neplăcut pentru că Terapia Intensivă este plină. Am rezolvat situația pe moment și am repartizat bolnavii în alte secții pentru a putea face față numărului mare de intoxicați cu ciuperci. Oamenii trebuie să aibă grijă ce consumă. Nu toate ciupercile sunt comestibile”, a declarat reprezentanta spitalului „Dr. Constantin Opriș”, Sorina Pintea.

Totuși medicii se așteaptă la mai multe cazuri de acest gen deoarece este sezonul în care oamenii merg să culeagă ciuperci. Important este ca selecția ciupercilor să se facă cu atenție sporită.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*