Ultimele Știri

Un comisar de poliție belgian a venit beat la celula de criză anti-terorism. Ce a arătat testul cu fiola

politie belgia

Incident uluitor în Bruxelles, în contextul măsurilor luate de autorități împotriva unor eventuale atacuri teroriste.

CITEȘTE ȘI: Atentatele din Europa, atacuri de ‘mică amploare’ pentru a ține serviciile ocupate, în timp ce pun la cale atrocități uriașe: ‘Exact ca o perdea de fum, le-a permis să se pregătească în liniște’

Un comisar de poliție din Ixelles, una din cele 19 comune din Regiunea Capitalei Bruxelles, s-a prezentat în stare de ebrietate la reuniunea celulei de criză, convocată după atentatele de la aerroport și din metrou, relatează miercuri Derniere Heure (DH).

Printre problemele discutate la reuniunea celulei de criză, la care a fost prezent și edilul șef al Ixelles, Dominique Dufourny, au figurat zonele sensibile care trebuie supravegheate și efectivele disponibile ale poliției în acest scop.

Reuniunea s-a axat îndeosebi pe măsurile de urgență ce trebuie luate în urma atacurilor care au lovit capitala belgiană.

Unul dintre comisari a sosit cu întârziere la ședință. În fața responsabililor ierarhici, R.D. a răspuns cu greu la întrebările referitoare la locurile sensibile din zona aflată sub controlul său. Potrivit unor surse, suspiciunea că acesta ar fi sub influența băuturilor alcoolice a condus la faptul că unul dintre șefii comisarului, de la masa vecină, a solicitat să i se facă un test de alcoolemie. Testul a ieșit pozitiv, așa cum era de așteptat, mai ales că acesta mirosea a alcool, relevând o concentrație echivalentă a 0,8 g/l alcool în sânge.

Imediat, arma de serviciu i-a fost confiscată, iar el a fost condus acasă. Purtătorul de cuvânt al poliției din Ixelles, Christian De Coninck, nu a confirmat ultimele două elemente pentru ziarul citat.

Pentru a nu pereclita investigația în curs de desfășurare, același purtător de cuvânt s-a eschivat de la orice alte precizări. Totuși, el a recunoscut că superiorii ofițerului de poliție descoperit beat au redactat un referat, iar acesta a fost suspendat temporar din funcție până la încheierea investigației.

Pedeapsa pentru prezentarea la serviciu în stare de ebrietate, care depinde de mai mulți factori, ar putea varia de la un simplu avertisment sau mustrare până la suspendare sau concediere.

Cazul comisarului de poliție beat din Ixelles nu este însă unul izolat. Un raport de 73 de pagini al Serviciului intern de prevenire și protecție la poliția din Bruxelles (SIPPT), realizat în rândul polițiștilor din cartierul respectiv, scotea în relief în 2015 probleme grave legate de consumul de alcool la locul de muncă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*