Ultimele Știri

Un chinez a pierdut 13 miliarde de euro în 23 de minute

Li_Hejun

Li Hejun a fost al doilea cel mai bogat om din China până ce firma sa listată la bursă, Hanergy Group, specializată în domeniul panourilor solare, a suferit o prăbușire rapidă. Acțiunile firmei Hanergy s-au depreciat atât de mult, astfel încât miliardarul chinez  a pierdut 13 miliarde de euro în 23 de minute.

Pe 20 mai la micul dejun, omul de afaceri Li Hejun a fost al doilea cel mai bogat om din China. El s-a clasat chiar pe primul loc la începutul acestui an, ca urmare a ascensiunii fulminante a acțiunilor Hanergy Group. În acea dimineață valoarea acțiunilor sale a fost de 28 de miliarde de euro. La ora 10:17, o vânzare de primă clasă pe piața din Hong Kong a venit să tulbure marșul acțiunilor Hanergy Group. În câteva secunde, evaluarea acțiunilor grupului specializat în panouri solare a scăzut deja cu un sfert.

La ora 10:40, acțiunile sale au scăzut cu 47% față de prețul afișat la deschiderea sesiunii, iar listarea acestora a fost suspendată de către autoritatea de reglementare. Domnul Li Hejun a pierdut astfel aproape 13 miliarde de euro în douăzeci și trei minute. Li Hejun a lipsit în acea dimineață de la adunarea generală a acționrilor, fapt ce a lăsat loc speculațiilor. Li Hejun ar fi vizat de o mega-anchetă anticorupție, spun surse din presa chineză.

Înainte de această pierdere masivă compania Hanergy Group a beneficiat de o bulă speculativă, în urma măsurilor luate de guvernul chinez în anul 2014. Acțiunile companiei producătoare de panouri solare au crescut cu 664% în ultimele 12 luni, astfel Li Hejun nu are prea mult de suferit în urma acestei pierderi. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*