Ultimele Știri

Un căpitan din MAPN a fost reținut de DIICOT, deoarece racola tinere și minore pentru prostituție

Un căpitan din MAPN a fost reținut de către procurorii DIICOT pentru că a săvărșit infracțiuni de aderare la un grup infracțional organizat, trafic de persoane și trafic de minori.

Capitanul Florian Mihăilă a fost retinut de procurorii DIICOT Galati și urmează să fie dus în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de aderare la un grup infracțional organizat, trafic de persoane și trafic de minori.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii noiembrie 2014, suspectul Mihăilă Florian a aderat la un grup infracțional organizat, anterior constituit de către inculpații Bunduc Ionelia Livia, Bunduc Anamaria și Duca Laurențiu, și în baza aceleiași rezoluții infracționale, a recrutat mai multe persoane de sex feminin, inclusiv minore, în scopul practicării prostituției, în diverse locații de pe raza municipiului Sibiu”, se arată într-un comunicat remis presei, luni, de DIICOT.

Procurorii DIICOT Galați au efectuat număr de 15 percheziții domiciliare pe raza județelor Galați și Sibiu, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări infracționale formată din 10 persoane. Membrii grupării au recrutat câteva zeci de persoane tinere, unele chiar minore, în scopul practicării prostituției în cadrul a diverse locații pe raza municipiilor Galați și Sibiu.

„Pentru recrutarea tinerelor pretabile a fi exploatate sexual (de regula persoane provenite din mediul rural, din familii dezorganizate, cu o situație materială precară sau cu un grad diferit de educație), membrii grupului organizat au colaborat infracțional cu diverși racolatori și au recurs la postarea de anunțuri de angajare (pentru o așa-zisă activitate de masaj erotic) în diverse publicații din presa scrisă precum și pe site-uri de profil. Din activitatea de prostituție a victimelor, membrii grupării au obținut însemnate sume de bani, respectiv de peste 3.000 de lei zilnic”, susțin procurorii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*