Ultimele Știri

Un buget dubios pentru o Capitală europeană

Răzvan Sava Sorin Oprescu

Bugetul Capitalei, în valoare de peste 4,1 miliarde de lei, a fost aprobat de consilierii generali. Totuşi, sunt cu o serie de amendamente prin care au fost suplimentate bugetele RATB, ASPA, Teatrului Evreiesc, Teatrului Excelsior, Circului Globus şi proiectului de amenajare Lacul Morii.

E ştirea seacă ce vine în completarea unui 29 februarie an bisect 2016. Sunt practic mai puţin 3 luni înaintea alegerilor când se aruncă o suma în ochii bucureştenilor. Şi nişte nume care practic îi interesează.

RATB – vai, acelaşi coşmar, aceeaşi înghesuială, dar vă dăm ceva sau cine ştie…

ASPA – vă aduceţi aminte de Ionuţ Anghel? Gata, avem soluţii, mai ales că în Bucureşti maidanezii sunt o problemă cu … amendamente!

Teatrul Evreiesc– aceeaşi instituţie sensibilă, mereu în schimbare, deci merită o atenţie specială. Să îmi spună şi mie câţi evrei sunt în Bucureşti şi merg la teatru şi de ce nu s-a spus amendamentul în ochii lumii să mă duc eu jurnalistă tânără, pentru a face o ştire, că aşa au votat consilierii!

Teatrul Excelsior – aici chiar că nu înţeleg ce amendament are acest nume obscur din Bucureşti în condiţiile în care Nottara s-a închis! RUŞINE!!!!!!!! Adică , să fiu precisă, trebuie să fiu fan Nottara ca să ştiu unde se ţin piesele de teatru… Fabulos!

Circul Globus – aici sunt de acord. Chiar serios. Întotdeauna, bucureştenii vor distracţie. Cât o fi amendamentul ăsta? Cât din cei 4,1 miliarde lei?

Lacul Morii – o locaţie controversată dar specială. Ştiaţi că?

Lacul Morii este considerat de mulţi bucureşteni lacul blestemat? Locul atrage sinucigaşii, iar cei care pescuiesc aici spun că aud vaiete şi văd lumini ciudate? Da, nu vă mint.

În dreptul barajului au loc multe accidente auto.

Trebuia să fie zona de agrement pentru bucureşteni, însă Revoluţia a omorât proiectul lui Nicu piticu şi voinicu’! Nu am chef de glume, dar presa chiar a relatat despre problemele din Lacul Morii, însă cele despre care am zis mai sus, şi acum iată… e bine… e amendat special de consilierii lui nea Sorin Oprescu trecuţi pe la mister Răzvan Sava!

Oprescule,Oprescule, ce ne-ai făcut doctore? Îl laşi pe Sava să amendeze cetăţenii Capitalei?

Fără să ştie de sectorul 5, cu Vanghelie suspendat, dar cel mai sărac sector al Capitalei, fără să aibă săracu’ un amendament de exemplu? Doar când trece RATB-ul prin el? O dată din 10 în 10 minute? Sau 20? Şi trece prin faţa Pieţei Rahova şi te uiţi prin geamul tramvaiului cum stau toată ziua poliţiştii locali cu uniforma la vedere şi peste drum ţi se vând ţigări contrafăcute de zeci şi zeci de ani de zile?

Vaaaaaiiii… Noroc cu legea antifumat… A ba nu, stai că poţi vinde în spaţiu deschis, să nu fie închis sau semi-închis… că oricum nu plăteşte nimeni în culorile Sportului Studenţesc, zeghea de la Beciul Domnesc!

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*