Ultimele Știri

Un bebeluș de două luni a murit din cauza infecțiilor din spitale. Declarațiile îndurerate ale mamei lui: ”Mi-au înșfăcat copilul și l-au îmbrăcat în niște haine jegoase. Nu am știut ce injecție i s-a administrat.”

Marieta Ștefănuț și-a pierdut copilul de doar două luni după ce micuțul s-a îmbolnăvit din cauza unor infecții din spitale. Acesta fusese internat într-un spital din Sibiu.

Mama bebelușului a povestit, în cadrul unei emisiuni televizate, riscurile la care a fost supus acesta chiar de la internarea în spital pentru o banală diaree.

”În august 2014 ne-am prezentat la Urgențe la un spital din Sibiu, pentru o presupusă diaree. Medicul de gardă ne-a spus că nu se fac analize ambulatoriu și copilul trebuie internat. Când ei internează pe cineva, se primește un comision. Viața copilului meu costa cât comisionul primit la internare. Am plecat din spital cu copilul să ne prezentăm la Pediatrie.

Doamna de gardă mi-a examinat copilul și i-a spus asistentei să-mi ducă bebelușul într-o rezervă, nu la un loc cu alți copii cu diverse boli. Am insistat să-l ducă într-o rezervă. În acea rezervă, așternuturile nu fuseseră schimbate. În ziua aceea, un medic mi-a spus că nu-l poate consulta pe băiat, dar că urma să vină a doua zi. L-a consultat. A scris pe foaia de observație să i se facă examenul coproparazitologic, mi-a dat medicație, mi-a fost adus ceai într-o sticluță, pentru copil. Sticla era murdară, iar la gură era spartă și cioburile erau căzute în ea”, a povestit Marieta Ștefănuț.

În ziua în care și-a internat bebelușul, femeia a cerut un transfer la un alt spital însă s-a lovit de un refuz categoric al medicilor.

”Mi s-a spus că nu au Salvare și că nu vor să apară la TV să se vadă că nu au mașină. A doua zi a venit o mașină care transporta moloz să-mi transporte copilul la alt spital pentru acel consult de specialitate. În mașină mai era un copil care avea infecție pulmonară. Mi-am acoperit copilul, ca să-l protejez”, a mai povestit ea.

După externarea bebelușului, probleme s-au agravat: ”A leșinat după ce a plâns. A venit Salvarea și ne-a dus la același spital. I s-a administrat o injecție. De atunci și până când a murit copilul, eu nu am știut ce injecție i s-a administrat. Când am întrebat, mi s-a spus: ‘Păi ce te interesează?! Că oricum nu știi ce e aia…’”.

Copilul a fost diagnosticat, ulterior, cu pneumonie. ”În camera de gardă, mi-au înșfăcat copilul și l-au îmbrăcat în niște haine jegoase”, a mai povestit ea, adăugând că a simțit ”bătăile inimii copilului până la ultima lui suflare”, conform Realitatea.net.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*