Un batalion american ar putea ajunge anul viitor în România

  • Nicoleta Ungureanu
  • 22 iunie 2016
  • Social

Un înalt oficial al Statelor Unite, Robert Bell, a declarat, în cadrul unui interviu luat de o televiziune din România, că un batalion american ar putea ajunge anul viitor în România.

Oficialul a oferit şi primele detalii despre brigada multinaţională pe care şi-o doreşte România, formată din peste 3000 de soldaţi.

„SUA sprijină iniţiativele avansate aici, la sediul NATO, de către România şi Bulgaria. Anume de a crea o brigadă multinaţională în sud-est şi posibil un subsediu naval NATO sau un centru de comandă care ar urma să supravegheze activităţi ocazionale ale unei flotile în Marea Neagră, la care România, Bulgaria şi Turcia vor fi, în perspectivă, participanţi de bază. Dar şi alţi aliaţi se pot alătura. Bulgaria şi România speră ca alţi aliaţi să trimită cel puţin o companie, adică 120-150 de soldaţi care să se alăture brigăzii multinaţionale la exerciţii”, a mai spus Robert Bell.

Oficialul a comentat şi declaraţia premierului bulgar Boiko Borisov, care a anunţat săptămâna trecută că nu mai sprijină crearea flotei comune NATO la Marea Neagră, pe motiv că această mişcare ar putea stârni o reacţie negativă din partea Rusiei, conform Realitatea.net.

„Guvernul bulgar va trebui să explice limpede ce a vrut şi ce nu a vrut să spună premierul Bulgariei în acel citat. Este o deosebire pe care cred că a încercat să o facă premierul între iniţiative regionale ale ţărilor-gazdă şi ceva ce ar urma să fie sub auspiciile NATO”, a spus oficialul american.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *