Ultimele Știri

Un bărbat din Maryland a primit 9.000 euro de la ISIS pentru a comite un atentat în America. Acesta a fost arestat de FBI

Un bărbat din statul american Maryland ar fi primit aproximativ 9.000 de dolari de la gruparea Stat Islamic pentru a comite un atentat pe teritoriul Statelor Unite, relatează BBC News Online.

Mohamed Elshinawy, în vârstă de 30 de ani, este arestat în baza mai multor acuzaţii, inclusiv tentativă de a furniza sprijin material unei organizaţii teroriste străine. Acesta ar fi jurat credinţă grupării Stat Islamic online, în februarie, a precizat FBI.

Bărbatul susține că nu plănuia cu adevărat atentatul, ci încerca doar să primească bani de la gruparea Statul Islamic. Potrivit agenților FBI, acesta a utilizat telefoane mobile de unică folosinţă şi mai multe conturi de email şi pe reţelele de socializare pentru a comunica cu membrii grupării.

Banii au fost trimiși de ISIS printr-un cont de PayPal și printr-un transfer Western Union. Aceste tranzacţii financiare din străinătate au atras atenţia autorităţilor în iunie, conform Mediafax.

„Elshinawy a declarat că a primit instrucţiuni să folosească sumele de bani pe care le-a primit de la agentul neidentificat al SI în scopuri operative, prin care Elshinawy a înţeles să provoace pagube sau să comită un atac terorist în Statele Unite”, potrivit unui document al FBI.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*