Un bărbat care a primit despăgubiri de la statul român fiindcă a stat închis nevinovat va candida la primărie

vot

Un bărbat care a primit despăgubiri în anul 2010 de la statul român pentru că a făcut 130 de zile de închisoare deşi era nevinovat şi-a anuntat, marţi, candidatura la primăria municipiului din partea Partidului România Unită.

Andrei Barac şi-a anunţat, marţi, candidatura la Primăria Buzău din partea Partidului România Unită, la lansare fiind prezent şi liderul formaţiunii, Bogdan Diaconu.

Andrei Barac a mai candidat şi în trecut la postul de primar al Buzăului, însă din partea PP-DD, când a obţinut 17.000 de voturi, pierzând alegerile.

„Vreau să ofer electoratului buzoian şansa de a alege un candidat din afara sistemului corupt. Această şansă trebuie să fie valorificată pentru că este un moment destul de critic pentru România pentru că un sistem bolnav a condus România, a produs degringoladă în sistemul administrativ, iar economia a fost distrusă în proporţie considerabilă. 85 la sută din populaţie trăieşte la pragul sărăciei, iar mai mult de 50 la sută sunt chiar săraci. Dacă populaţia nu înţelege că este nevoie de mobilizare exemplară vor urma alţi şi alţi ani de sărăcie”, a spus, marţi, într-o conferinţă de presă, Andrei Barac.

Andrei Barac este de profesie inginer şi a fost directorul  Servagromec Buzău, o societate cu circa 2.000 de angajaţi, care se ocupa cu lucrări agricole.

În anul 2001, Barac a fost acuzat de infracţiuni economice, fiind arestat. El a stat 130 de zile în închisoare, iar când a fost eliberat a dat statul în judecată, împreună cu alţi şapte angajaţi ai societăţii care, de asemenea, au făcut închisoare pe nedrept, şi au primit, după nouă ani de procese, în anul 2010, suma de 10 milioane de lei despăgubiri morale.

”Mi-au încălcat dreptul la muncă, mi-au încălcat dreptul la şomaj şi la pensie. Nu mi-au refăcut poziţia de dinainte de a face închisoare pe nedrept. Nimeni după această perioadă nu m-a mai angajat, am muncit la un moment dat ca muncitor necalificat, deşi eu sunt inginer, a trebuit să fug din ţară pentru că m-au hăituit pur şi simplu. Statul a cheltuit 100 de miliarde de lei vechi pentru că cineva a greşit condamnându-ne pe nedrept. Au greşit procurorii, au greşit judecătorii, iar despăgubirile pe care le-am primit au fost din banii contribuabililor. De ce nu plătesc cei care au greşit, de ce trebuie să se facă o pagubă în buzunarele contribuabubilor? Cu aceşti bani făceau 10 kilometri de autostradă, a fost o comandă politică de distrugere a societăţii, iar acest lucru nu se putea face decât arestându-ne pe noi”, a declarat pentru News.ro Andrei Barac.

Barac a refuzat să dezvăluie suma primită personal drept despăgubire de la statul român după ce s-a dovedit că a fost închis pe nedrept. El a menţionat doar că aceste despăgubiri au fost ”în sumă destul de mare, dar care nu acoperă nici pe departe suferinţa prin care a trecut, mai cu seamă familia”. 

Pe de altă parte, Andrei Barac a promis că dacă va ieşi primar al Buzăului nu îşi va schimba soţia, nu îşi va schimba apartamentul chiar dacă locuieşte în două camere şi nu îşi va achiziţiona o maşină scumpă.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *