Ultimele Știri

Un băiat de 21 de ani, din Arabia Saudită, va fi decapitat și crucificat pentru că s-a opus regimului

Ali Mohammed al-Nimr, un tânăr în vârstă de 21 de ani, a fost arestat în anul 2012, când încă era minor, pentru că a participat la o manifestație împotriva regimului. Acesta va fi decapitat și crucificat joi, ultimul său apel fiind respins de Tribunalul Penal al Arabiei Saudite.

Joi, Ali Mohammed al-Nimr, un tânăr saudit de 21 de ani, va fi decapitat şi crucificat, urmând ca trpul lui să rămână expus publicului până ce carnea îi va putrezi.

Condamnarea la moarte a acestuia a fost stabilită pe 27 martie 2014, ca pedeapsă pentru participarea la o manifestație a opoziției regimului. Autorităţile l-au acuzat şi că ar face parte dintr-o grupare teroristă şi că ar fi aruncat cocktailuri Molotov spre poliţie, însă aceste acuzații au fost respinse de o organizaţie non guvernamentală care luptă împotriva pedepsei cu moartea. Potrivit organizaţiei, băiatul ar fi semnat mărturii cu forţa, fiind torturat, relatează Evenimentul Zilei.

Experţii ONU cer anularea execuţiei, ținând cont că numai intervenţia experţilor ONU ar putea să schimbe soarta băiatului. Aceşti experţi au cerut, marţi, Arabiei Saudite anularea pedepsei, arătând într-un comunicat că Mohammed a fost torturat, constrâns să treacă la confesiuni şi că nu a putut să recurgă la un avocat în condiţii normale înainte şi după proces, lucru care nu corespunde normelor internaţionale.

vf_ali_mohammed_al_nimr

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*