Ultimele Știri

Un avion rus a intrat în spațiul aerian al Israelului

suhoi

Un avion de război al aviației ruse a intrat în spațiul aerian al Israelului, însă incidentul a fost rezolvat pe căi pașnice, a afirmat ministrul Apărării Moshe Yaalon pentru Haaretz.

Incidentul a fost „o eroare” și marchează numai eșecul de până acum în coordonare militară dintre cele două țări, a declarat Moshe Yaalon.

„A avut loc o uşoară intruziune, de o milă (1,6 kilometri) adâncime, a unui avion rusesc, dinspre Siria, în spaţiul nostru aerian, însă a fost rezolvată imediat, iar avionul rusesc s-a întors către Siria”, a declarat Yaalon pentru postul public de radio.

„Se pare că a fost o eroare a pilotului, care zbura în apropiere de (Platoul) Golan”, a adăugat ministrul israelian.

Israelul a cucerit cea mai mare parte a Platoului Golan de la Siria, în 1967, iar ulterior a anexat teritoriul respectiv, dar această anexare nu a fost recunoscută niciodată de către comunitatea internaţională.

Yaalon a amintit că Israelul şi Rusia au încheiat aranjamente în vederea evitării unor incidente cu privire la Siria. Un acord în acest sens include o „linie telefonică de urgenţă” şi un schimb de informaţii.

„Avioanele ruseşti nu intenţionau să ne atace, de accea este necesar să nu reacţionăm automat şi să le doborâm atunci când comit erori”, a subliniat el.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*