Ultimele Știri

Un avion de transport militar s-a prăbușit în Columbia. Toți cei care se aflau la bord au murit

Un avion de transport militar CN235 s-a prăbușit în Columbia

CN235 columbia avion

Accident tragic în nordul Columbiei, unde o aeronavă a armatei s-a izbit de sol după o defecțiune la motor. Un avion de transport militar CN235 s-a prăbușit în provincia nordică Cesar, în accident pierzându-și viața toți cei 11 persoane militari aflați la bord.

„Vineri seară, un avion de tip CASA 235 de transport s-a prăbușit în zona Las Palomas, municipalitatea Agustin Codazzi din departamentul Cesar, cu 11 persoane la bord”, potrivit unui comunicat al FAC, care s-a referit la o pană de motor.

Avionul a suferit o defecțiune la motor. Scheletul ars al aparatului de zbor a fost găsit în apropierea localității Codazzi, la circa 600 km nord-est de Bogota, lângă frontira cu Venezuela.

Anterior, președintele Juan Manuel Santos anunțase accidentul, însă cu 12 militari morți.

„Deplângem un accident teribil al unui avion CASA în care și-au pierdut viața 12 eroi ai forțelor aeriene ale Columbiei. Transmitem condoleanțe familiilor acestora”, a scris șeful statului pe contul său de Twitter.

Cu puțin timp înainte, compania Airbus, producătorul avionului CN235, anunțase prăbușirea unui din aparatele sale în Columbia și decesul a 11 persoane. Avionul a fost produs în 1998 la Sevilla, în Spania, a indicat Airbus, precizând că ”gândurile companiei și ale angajaților săi se îndreaptă spre cei afectați de accident”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*