Ultimele Știri

Un avion de luptă rusesc SU-27 s-a apropiat la doar câțiva metri de un avion suedez

Serviciile suedeze de informații au denunțat sâmbătă „o agresivitate în creștere” din partea Federației Ruse, după ce un avion de vânătoare rusesc s-a apropiat la doar câțiva metri de un avion suedez de interceptare a semnalelor, efectuând o manevră extrem de periculoasă.

Potrivit FRA, o agenție suedeză care furnizează informaţii secrete Guvernului, un avion de lupta rusesc de model SU 27 s-a apropiat la doar câțiva metri de avionul suedez, în timp ce acesta efectua o misiune normală de interceptare a semnalelor.

Agenția a publicat și o poză în care se poate vedea distanţă „neobişnuit de provocatoare” la care s-a apropiat avionul rusesc, scrie The Local.

„Nu putem comenta când şi unde s-a întâmplat, dar putem afirma că este un exemplu de comportament cu care nu eram obişnuiţi înainte”, a declarat directorul de comunicare al FRA, Anni Bölenius.

„Această poză este încă un exemplu care dovedește acest lucru”, a continuat ea.

11

Zborurile de interceptare a semnalelor sunt efectuate de FRA în special pentru a apăra teritoriul suedez şi pentru a sprijini Forţele armate suedeze. „Toate activităţile noastre de interceptare a semnalelor sunt legate de securitatea naţională şi afacerile externe şi nu este nici un secret că multe ţări au avioane care fac acelaşi lucru în spaţiul aerian internaţional”, a adăugat Bölenius.

Nu este pentru prima dată când apar incidente în Suedia cu implicarea aeronavelor rusești. În luna martie, un avion militar rus a încălcat spațiul aerian suedez, fapt ce s-a repetat și în septembrie, când avioane de luptă de tip SU24 au fost detectate în spaţiul aerian suedez, la sud de Oland. Avioanele au pătruns pe o distanţă de un kilometru în teritoriul Suediei, timp de 30 de secunde.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*