Ultimele Știri

Un avion cu 144 pasageri la bord s-a prăbuşit în sud-estul Franţei

Avion prabușit Franța

Un avion Airbus A320 al companiei Germanwings s-a prăbuşit astăzi în regiunea Barcelonnette, în sud-estul Franţei.

Update 21:35 Autorităţile au suspendat căutările victimelor

Autorităţile franceze au suspendat, pe parcursul nopţii, căutările victimelor accidentului aviatic produs în sud-estul Franţei, relatează presa de la Paris.

Avionul s-a prăbuşit în zona Barcelonnette, situată în provincia Haute Provence, în sud-estul Franţei. Resturile avionului sunt în Masivul Pic de l’Estrop, la altitudinea de peste 2.500 de metri.

Sute de membri ai echipelor de intervenţie au suspendat căutările la lăsarea serii şi pe fondul ninsorii.

Update 19:35 Una dintre cutiile negre ale avionului prăbuşit în sud-estul Franţei a fost găsită

Anchetatorii francezi au recuperat una dintre cutiile negre ale avionului companiei Germanwings prăbuşit marţi în sud-estul Franţei, un accident soldat cu moartea celor 150 de pasageri şi membri ai echipajului.

Potrivit unor surse citate de Reuters, unul dintre aparatele care au înregistrat parametrii tehnici şi conversaţiile piloţilor avionului Airbus A320 a fost recuperat.

Printre persoanele aflate la bordul avionului companiei Germanwings erau 67 de cetăţeni germani, 45 de spanioli şi cel puţin un belgian.

De asemenea, la bord erau 16 elevi şi doi profesori de la Liceul german Joseph-Koenig, situat în oraşul Haltern am See.

Avionul companiei Germanwings s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă înzăpezită din Alpii francezi, în apropierea localităţii Barcelonnette (provincia Haute-Provence, sud-estul Franţei).

Update 17.15 Avionul Germanwings a căzut brusc de la altitudinea de 10.000 de metri

Avionul de pasageri al companiei Germanwings prăbuşit în sud-estul Franţei a pierdut 10.000 de metri în doar două minute, existând informaţii contradictorii referitoare la transmiterea de către piloţi a unui semnal de alertă, informează Europe1.

Potrivit informaţiilor preliminare, avionul Airbus A380 a căzut rapid de la altitudinea de 10.000 de metri.

Unele surse declaraseră că piloţii transmiseseră un semnal de alertă, dar informaţia a fost respinsă de autorităţile aeronautice franceze.

Resturile avionului sunt concentrate pe o rază de doi kilometri, iar autorităţile suspectează o eroare tehnică.

Update 17.00 Reprezentanţii Germanwings au declarat că pilotul avionul avea peste 10 ani de experienţă alături de companie. O echipă de angajaţi Airbus, Lufthansa şi Germanwings se îndreaptă spre locul accidentului pentru a stabili cât mai repede cauza tragediei.

Reprezentanţii companiei au declarat că aeronava a pierdut contactul cu turnul de control francez. Avionul a avut o cădere abruptă de aproximativ 8 minute, informează France 24.

Update 16.15 Angela Merkel a susținut o conferință de presă în care a declarată că accest accident reprezintă un șoc pentru întreaga țară, iar mâine se va deplasa în persoană la fața locului unde s-a prăbușit avionul.

Conform informațiilor oferite de șeful companiei Germanwings, la bordul aeronavei A320 erau 67 de cetățeni germani, dintre care 16 erau elevi și doi profesori din orașul german de Haltern, care se întorceau dintr-un schimb școlar din Spania.

Update 15.10 Rudele victimelor se adună în aeroportul din Dusseldorf

Update 15.00 Primele imagini cu elicopterele în apropierea zonei muntoase unde s-a prăbuşit avionul cu 15 de oameni la bord.

Update 14.50 La bordul aeronavei A320 cu zborul 4U9525 erau 150 de persoane, 144 de pasageri şi 6 membri ai echipajului.

Update 14.30 Secretarul de stat francez al Transporturilor Alain Vidal a declarat că „avionul s-a prăbușit în masivul muntos Estrop. Această zonă este înzăpezită, inaccesibilă pentru vehicule, dar care ar putea fi arborată de elicoptere. Condițiile meteorologice nu au fost deosebit de rele”, la momentul accidentului, iar aeronava nu era foarte veche. Update 14.20 Patruzeci şi cinci dintre pasagerii care se aflau la bordul aeronavei care s-a prăbuşit erau spanioli. Potrivit El Mundo, la bordul avionului se aflau şi doi bebeluşi. Update 14.15 Elicopterele trimise în zona în care s-a prăbuşit avionul au reperat epava aparatului de zbor şi câteva cadavre în jurul acesteia, a anunţat secretarul de stat pentru Transporturi Alain Vidal, citat de Europe1 în pagina electronică.

Update 14.00 Avionul s-a prăbușit în comuna Meolans Revel, unde se deplasează ministrul francez de Ecologie, Ségolène Royal, ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve şi secretarul de stat al transporturilor, Alain Vidal. Acesta este primul accident al unei companii aeriane low cost din Europa. pe twitter au început a curge criticile adresate companiei Germanwings.

Update 13.50 Secretarul de stat al Transporturilor şi ministrul Transporturilor au confirmat că nu există supravieţuitori ai accidentului.

„A fost înregistrat un semnal de alarmă la ora 10:47. Acest semnal de alarmă a arătat că aeronava era la 5000 de metri, într-o situație anormală”, a declarat Alain Vidal, care a spus că accidentul a avut loc „la scurt timp după acest semnal”.

Updade 13.30 Avionul A320 are 24 de ani de când efectuează zboruri şi este unul dintre cele 11,537 avioane comandate în 1988. În prezent, 6191 de aeronave sunt în funcțiune în întreaga lume.

Compania Germanwings este o subsidiară a Lufthansa.

Update 13.15 Preşedintele Franţei a sugerat în cadrul unui briefing că nu există supravieţuitori printre cele 148 de victime ale accidentului.

Avionul efectua o cursă între Barcelona şi Dusseldorf, au declarat oficiali ai poliţiei şi din domeniul aviaţiei, relatează Reuters.

Avionul cu 142 de pasageri şi alţi 6 membri ai echipajului a dispărut din sistemul radar la 12.20 (ora României). Aeronava s-a prăbuşit în apropierea localităţii Prads-Haute-Bléone (Alpes-de-Haute-Provence), iar autorităţile implementeze planul roșu pentru a salva posibilele victime ale accidentului.

Două elicoptere ale jandarmeriei franceze au fost trimise în zona în care s-a prăbuşit avionul.

ŞTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*