Ultimele Știri

Un avion al Tarom cu destinația Iași a ratat decolarea pe Aeroportul Otopeni

tarom

Avionul urmă să plece la ora 20.35, de pe Aeroportul Otopeni cu destinaţia Iaşi, însă iniţial decolarea a fost amânată cu câteva zeci de minute.

În cele din urmă, aparatul s-a îndreptat către pistă, însă a ratat decolarea, din cauza unor probleme tehnice.

În aeronava se aflau câteva zeci de pasageri. Unul dintre călători, senatorul PNL de Iaşi Mihaela Popa, a declarat pentru News.ro că avionul se pregătea de decolare, a prins viteză pe pistă, însă una dintre roţile aeronavei a intrat în vibraţie.

„Senzaţia a fost groaznică. Avionul a început să ruleze pe pistă, a prins viteză, însă una dintre roţi a început să vibreze. Pilotul a frânat, iar aparatul a fost întors în locul de unde a plecat, pentru a fi remediată defecţiunea. Apoi ni s-a comunicat că trebuie să coboram din avion”, a mai spus senatorul Mihaela Popa.

Ea a precizat că pasagerii au revenit în terminal, dar că nu li s-a spus dacă vor mai ajunge la Iaşi în cursul serii de joi.

Ultima cursa aeriană Tarom Bucureşti-Iaşi programată pentru joi a decolat fără probleme de pe Aeroportul Otopeni, la ora 21.40.

În 3 octombrie, ministrul Transporturilor, Sorin Buse, declara că flota companiei aeriene de stat Tarom nu este utilizată la standardele practicate de alte linii aeriene, gradul de ocupare nefiind la pragul de rentabilitate, iar unele aeronave trebuie înlocuite. El a precizat că, până la finalul acestei luni, trebuie ales un consultant care să asiste Tarom în alegerea unor noi aeronave.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*