Ultimele Știri

UPDATE: Fragmente ale avionului EgyptAir prăbuşit în Marea Mediterană, găsite în largul insulei Creta. O bombă probabil a fost la bord, afirmă surse din cadrul Administraţiei SUA

avion

Un avion aparţinând companiei EgyptAir, care efectua o cursă între Paris şi Cairo, a dispărut în noaptea de miercuri joi cu 66 de persoane la bord, acesta nemaiputând fi localizat cu ajutorul radarului, a anunţat compania pe Twitter, citată de Le Figaro online.

UPDATE: Fuselajul avionului de pasageri egiptean prăbuşit joi dimineaţă în Marea Mediterană a fost găsit, anunţă un oficial din cadrul companiei EgyptAir, citat de CNN.

„Am găsit fuselajul”, a declarat, pentru CNN, Ahmed Adel, directorul adjunct al companiei EgyptAir.

Ahmed Adel nu a oferit detalii despre zona în care a fost localizat fuselajul avionului prăbuşit.

În urmă cu câteva ore, fragmente ale aeronavei fuseseră observate plutind în sud-estul Mării Mediterane, în largul insulei elene Creta. Potrivit postului grec ERT1, fragmente de fuselaj fuseseră descoperite la 230 mile marine (450 km) sud-est de Creta.

UPDATE: Avionul de pasageri egiptean prăbuşit joi în Marea Mediterană probabil a avut o bombă la bord, afirmă surse din cadrul Administraţiei SUA şi din serviciile de informaţii americane citate de postul CNN.

„Primele indicii par să confirme ipoteza unei bombe”, au declarat oficiali din cadrul Administraţiei americane.

Probabilitatea unui atac terorist este mai mare decât cea a unei defecţiuni tehnice în cazul avionului de pasageri prăbuşit în Marea Mediterană, a afirmat şi ministrul egiptean al Aviaţiei civile, Sherif Fatih. „Există o probabilitate mai mare ca avionul să fi fost vizat de un atac terorist decât de o eroare tehnică”, a declarat Fatih, citat de presa egipteană şi de cea italiană.

„Probabil este vorba de un act terorist, deocamdată nu avem certitudini”, a precizat Sherif Fatih.

Un avion Airbus A320 al companiei EgyptAir care zbura din Paris (Franţa) spre Cairo (Egipt) s-a prăbuşit joi dimineaţă în Marea Mediterană, în largul insulei elene Karpathos.

UPDATE: Fragmente ale avionului EgyptAir care efectua o cursă pe ruta Paris-Cairo, cu 66 de persoane la bord, şi s-a prăbuşit în Marea Mediterană în cursul nopţii de miercuri spre joi au fost descoperite în largul insulei greceşti Creta, anunţă Le Figaro, citând un oficial militar grec.

„Fragmente au fost localizate la sud-est de insula Creta de avion egiptean C-130, o zonă care, din punct de vedere aerian, depinde de Egipt. Au fost trimise vase în zona respectivă”, a declarat Vassilis Beletsiotis, purtătorul de cuvânt al armatei Greciei.

Şi televiziunea publică greacă ERT1 a indicat că „fragmente ar fi fost descoperite la 230 mile marine (450 km) de Creta”.

Surse militare au declarat pentru Reuters anterior că fregata greacă trimisă la presupusul loc al prăbuşirii avionului ar fi descoperit două fragmente mari de plastic albe şi roşii care pluteau pe mare, la circa 370 de kilometri de Creta. Este vorba despre o zonă din care a fost emis semnalul transponderului, au precizat aceleaşi surse.

Anterior, o sursă aeroportuară a declarat pentru AFP că avionul s-a prăbuşit în largul insulei greceşti Karpathos. La operaţiunile de căutare participă avioane din Grecia, Turcia, Egipt şi Franţa.

UPDATE: Avioane din Turcia, Grecia și Franța, precum și o fregată greacă, participă la operațiunile de căutare a avionului EgyptAir, care a căzut în Marea Mediterană, în largul insulei grecești Karphatos, cu 66 de persoane la bord, a anunțat joi un purtător de cuvânt al marinei franceze.

Mijloacele de căutare au fost desfășurate în sudul și sud-estul insulei, a precizat căpitanul Didier Piatton, precizând că „alte mijloace sunt luate în considerare, în funcție de nevoile care vor fi exprimate de autoritățile egiptene”, care coordonează căutările.

În acest gen de operațiune, „există o primă fază de căutare la suprafață a avionului, a pasagerilor, și apoi o fază ulterioară de căutare a resturilor de sub apă și a cutiilor negre, pentru care s-ar putea decide intervenția mijloacelor specializate, cum sunt submarinele de atac”, a declarat Piatton.

„Ceea ce este important este de a trimite mijloace rapid pentru ca zona de căutare să fie limitată pe cât de mult posibil”, a adăugat el.

Nicio ipoteză — accident sau atentat terorist — nu a fost îndepărtată.

UPDATE: Președintele francez Francois Hollande confirmă că aparatul de zbor al EgyptAir dispărut dimineață de pe radare ‘s-a prăbușit’ în mare și a dat asigurări că, împreună cu autoritățile egiptene, va face tot posibilul ca familiile să beneficieze de sprijin în această încercare, relatează AFP.

‘Avem datoria de a afla tot ce s-a întâmplat. Nicio ipoteză nu este privilegiată, niciuna nu este exclusă’, a mai spus Francois Hollande, potrivit Le Monde.

‘În același timp, avem datoria de a trage toate concluziile, fie că este vorba despre un accident, fie că este un act terorist’, a mai spus el.

UPDATE: Apar informaţii contradictorii în cazul aeronavei cu 66 de oameni la bord care a dispărut de pe radare în această dimineaţă.

Potrivit Associated Press, un oficial egiptean a confirmat sub acoperirea anonimatului că avionul s-a prăbuşit în Mediterana, dar ministrul Aviaţiei Civile de la Cairo susţine că este prea devreme pentru a confirma acest lucru.

Potrivit Reuters, premierul egiptean ia în calcul ipoteza teroristă.

Compania EgyptAir şi aviaţia militară de la Cairo susţin că pilotul cursei egiptene Paris – Cairo a dat semnal de alertă cu 20 de minute înainte ca aeronava să dispară de pe radar deasupra Mediteranei.

La bord erau 66 de oameni – 56 de pasageri şi 10 membri ai echipajului.

UPDATE: Avionul EgyptAir, care efectua o cursă între Paris şi Cairo cu 66 de persoane la bord şi care nu a mai putut fi localizat cu ajutorul radarului, s-a prăbuşit în Marea Mediterană, potrivit unor surse citate de postul de telviziune Al Mayadeen, relatează Sputnik News.

Zborul MS804 era efectuat de un avion care decolase la ora locală 23.09 cu 59 de pasageri la bord şi zece membri ai echipajului, a mai anunţat EgyptAir.

În momentul în care a dispărut, aeronava se afla în spaţiul aerian egiptean, la o altitudine de peste 11.000 de metri.

În avionul de tip Airbus A320 se aflau 56 de pasageri inclusiv un copil şi doi bebeluşi şi zece membri ai echipajului, a mai anunţat EgyptAir.

Anterior, aceasta a comunicat că la bordul aeronavei se aflau 59 de pasageri.

Flightradar24.com a anunţat că avionul, care avea o vechime de 12 ani, a putut fi localizat ultima oară deasupra Mării Mediterane.

Vice-preşedintele companiei aeriene, Ahmed Abdel, a declarat pentru CNN că piloţii avionulului nu au transmis niciun apel de urgenţă, relatează The Guardian.

Pilotul avea 6.275 de ore de experienţă de zbor, inclusiv 2.101 ore cu avion de tip A320, potrivit informaţiilor furnizate de compania aeriană.

Ministerul egiptean al Aviaţiei Civile a transmis că mai multe echipe de salvare caută avionul dispărut.

Avionul MS804 a decolat miercuri seară la ora locală 23.20 (00.20 – ora României) de pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris şi a dispărut de pe radare la ora locală 02.45 (03.45 – ora României).

Ministrul grec al Apărării a anunţat că pilotul ar fi făcut două viraje bruşte, înainte ca avionul să se prăbuşească de la o altitudine de peste 11.000 de metri.

În avionul dispărut se aflau treizeci de egipteni, cincisprezece francezi, doi irakieni, un britanic, un belgian, un kuweitian, un saudit, un sudanez, un ciadian, un portughez, un algerian şi un canadian şi zece membri ai echipajului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*