Un aventurier rus speră să depășească performanța americanului Steve Fossetta. A început un ocol al Pământului într-un balon cu aer cald

  • Nicoleta Ungureanu
  • 12 iulie 2016
  • Social

Aventurierul rus Fedor Konyukhov a început marți, în Australia de Vest, un ocol al Pământului într-un balon cu aer cald, în încercarea de a doborî recordul mondial la înconjurat planeta într-un balon, de unul singur, relatează DPA.

Konyukhov are vârsta de 65 de ani și va porni într-o călătorie de 33.000 kilometri spre est peste Australia, Noua Zeelandă, Oceanul Pacific, Chile, Argentina, Oceanul Atlantic, Africa de Sud și Oceanul Indian, înainte de a reveni în Australia de Vest.

În modul acesta, aventurierul rus speră să depășească astfel performanța stabilită în 2002 de americanul Steve Fossett, a cărui călătorie solitară în jurul lumii a durat 13 zile și a avut drept punct de plecare același loc de la nord de orașul Perth.

„Îmi place să călătoresc. Acesta este adevărul. Aveam 15 ani atunci când am plecat în prima mea aventură. Este stilul meu de viață”, a declarat aventurierul pentru postul local ABC din Perth înainte de a pleca la ora locală 07:45 (23.45 GMT luni).

Acesta va zbura cu un balon cu o înălțime de 52 de metri și o greutate de 1.600 de kilograme.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *