Ultimele Știri

Un articol străin critic la Iohannis, distribuit de aproape 400 de ori pe Facebook

Revista germană Spiegel l-a criticat atât pe președintele Klaus Iohannis cât  și retragerea decorației Ordinul Steaua României. Articolul jurnaliștilor nemți a circulat intens pe Facebook.

Textul s-a intitulat „Spiegel despre Iohannis: Diletantul” și a fost distribuit de peste 360 de ori pe rețeaua de socializare.

Președintele României, membru al minorității germane, a candidat cu promisiunea unor mari reforme, dar exercitarea mandatului său este un dezastru, scrie revista Spiegel. Ultima gafă: conflictul cu un erou al revoluției din 1989. Pentru lupta împotriva dictaturii comuniste și rolul său în revoluția din 1989, Laszlo Tokes a fost decorat în 2009 cu Ordinul Steaua României, cea mai importantă decorație a statului român.

fragment din articolul „Spiegel despre Iohannis: Diletantul”

Propunerea pentru retragerea decorației  a fost pentru Laszlo Tokes și a venit de la „comitetul de onoare” al ordinului, compus din nationaliști, foști membri ai aparatului comunist de stat și politicieni condamnați pentru corupție.

Pentru lupta impotriva dictaturii comuniste si rolul sau in revolutia din 1989, Laszlo Tokes a fost decorat in 2009 cu Ordinul Steaua Romaniei. Klaus Iohannis a retras acest ordin la începutul lunii martie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*