Ultimele Știri

Un alt opozant al regimului Putin a fost otrăvit

Nemtov şi Vladimir Kara-Murza

La trei luni de la asasinarea lui Boris Nemţov, un alt lider opozant se află într-o stare gravă în spital după ce medicii suspectează că acesta ar fi fost otrăvit.

Vladimir Kara-Murza, jurnalist şi critic al regimului de la Kremlin, a fost spitalizat în urmă cu trei zile ca urmare a scăderii de tensiune şi a pierderii de conştiinţă, după care medicii l-au diagnosticat cu insuficiență renală, cauzată de o gravă intoxicaţie.

Starea lui s-a înrăutăţit până astăzi. Încă inconştient, organele jurnalistului sunt conectate la aparate pentru a putea funcţiona. În aceste condiţii soţia sa a solicitat să fie transportat cu un avion într-un centru medical din afara ţării, în Europa sau Israel, unde poate fi expus la teste toxicologice şi unui tratament mai bun, însă medicii au refuzat această opţiune şi au declarat că se află într-o stare netransportabilă.

Autorităţile din Rusia nu au început nicio anchetă până în acest moment.

În vârstă de 33 de ani, Vladimir Kara-Murza Jr. coordonează ONG-ul Open Russia, fondat de Mihail Hodorovski, unul dintre criticii proeminenţi ai lui Vladimir Putin, ce a stat un deceniu după gratii în Rusia, iar acum trăieşte în Elvetia.

Speculaţiile privind o posibilă otrăvire comandată de apropiaţii lui Vladimir Putin este alimentată de faptul că lui Kara Murza Jr. i s-a făcut rău la două zile după ce a publicat un film documentar la Moscova, intitulat „Familia”, în care s-a prezentat abuzurile şi încălcările flagrante ale drepturilor omului efectuate în Cecenia, sub comanda lui Ramzan Kadîrov.

De asemenea, Kara-Murza era un prieten apropiat al lui Boris Nemțov, fiind membru al consiliului politic al partidului RPR Parnas, fondat de opozantul asasinat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*