Un adolescent german plănuia să comită un atac armat la școală! Acesta comunica online cu autorul atacului de la Munchen

  • Nicoleta Ungureanu
  • 28 iulie 2016
  • Externe

Un adolescent german, în vârstă de 15 ani,  plănuia să comită un atac armat la şcoala unde studia, având legături cu autorul atacului de la Munchen. Acesta a fost arestat în apropiere de Ludwigsburg, potrivit DPA.

Adolescentul a fost arestat marţi dimineaţa la Ludwigsburg, în sud-vestul Germaniei, iar autoritățile au confiscat din casa părinților, mai multe cuţite, pumnale şi cartuşe.

Suspectul comunica online cu autorul atacului de la Munchen, care a ucis nouă persoane, după care s-a sinucis, conform autorităților. Nu există însă dovezi care să indice complictatea adolescentului la atac şi nici că acesta ar fi ştiut de ceea ce urma să se întâmple.

Suspectul a recunoscut că s-a gândit să comită un atac armat din cauza problemelor personale şi şcolare, însă ulterior ar fi decis să nu comită o astfel de acţiune, conform informațiilor pferite de un purtător de cuvânt al procuraturii.

Ulterior, adolescentul a fost internat în mod voluntar într-un spital psihiatric pentru adolescenţi, autoritățile decizând că terorismul nu este considerat ca un posibil motiv în acest caz.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *