Ultimele Știri

Ultimul dictator al Europei a câștigat cel de-al cincilea mandat de președinte al Belarusului

lukasenko

Alexandr Lukașenko a câștigat cel de-al cincilea mandat de președinte al Belarusului, în cadrul alegerilor prezidențiale de ieri.

Potrivit rezultatelor preliminare, prezentate de autoritatea electorală de la Minsk, în favoarea actualului şef al statului au votat peste 80 la sută dintre alegători. 

„Pentru mine este foarte important ca, atunci când înregistrez o astfel de victorie, să obțin un rezultat nu mai rău decât la alegerile precedente”, a declarat preşedintele ales al Belarusului, Alexandr Lukaşenko.

Comisia electorală de Minsk a anunţat că la alegerile prezidenţiale de duminică au participat peste 86 la sută dintre alegători.

Imediat după închiderea urnelor, aproximativ 100 de oameni au protestat pe străzile din Minsk. Ei au contestat corectitudinea scrutinului. Catalogat drept „ultimul dictator al Europei”, Alexandr Lukașenko a fost criticat în nenumărate rânduri de Occident de încălcarea drepturilor omului și reprimarea opoziției.

Cu toate acestea, în ultimul timp, șeful de la Minsk, a eliberat șase deținuți politici și a gestionat eficient negocierile în privința crizei din Ucraina. Astfel, potrivit unor surse diplomatice de la Bruxelles, Uniunea Europeană este pregătită să suspende sancțiunile împotriva lui Lukașenko. Acest lucru s-ar putea întâmpla chiar de astăzi.

Blocul comunitar a instituit sancțiuni după scrutinul prezidențial din 2010, atunci când opoziția a fost reprimată.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*